Appeltaart wentelteefjes

Appeltaart wentelteefjes

Glutenvrije en vegan appeltaart wentelteefjes om uitgebreid mee te ontbijten! Een lekker en gemakkelijk recept met de smaak van appeltaart.

Een brunch broodjes gerecht om van te smullen!

Lekkere glutenvrije en vegan appeltaart wentelteefjes om de dag mee te starten! Een gemakkelijk recept met de smaak van appeltaart om uitgebreid van te genieten. Bak het brood en appel in de pan, serveer met wat boter en maple syrup en je ontbijtje is klaar!

Dit is echt een bruch receptje die ik graag vaker wil maken. Gebakken sneetjes rozijnenbrood met warme appel, een scheutje maple syrup en wat kwark. Al mijn favoriete smaken in één recept! Het ziet er altijd uit als veel meer werk maar niets in minder waar.

Appeltaart wentelteefjes

Ik maakte de wentelteefjes vegan door een beslag te maken met lijnzaad, amandelmelk en kaneel. Hier wentel je de sneetjes brood doorheen en bak je ze daarna in lactose vrije boter krokant en goudbruin. Bak ook de appel warm en serveer alles op een leuk bordje. Ook erg lekker met wat blauwe bessen of een bolletje kaneel of vanille ijs serveer als toetje!

Dit ontbijtje ziet er veel ingewikkelder uit dan het is. Want binnen no-time staat dit lekkere ontbijtje ook bij jou op tafel! Ga snel zelf aan de slag en geniet van dit uitgebreide vegan en glutenvrije brunch receptje.

Appeltaart wentelteefjes

Appeltaart wentelteefjes

Glutenvrije appeltaart wentelteefjes om uitgebreid mee te ontbijten! Een lekker en gemakkelijk recept met de smaak van appeltaart.
Voorbereidingstijd 5 minuten
10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes (glutenvrij) rozijnenbrood
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 110 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 appel
  • 1 tl kaneel
  • optioneel: 1 el maple syrup

Instructies
 

  • Ment het lijnzaad met de kaneel en de melk en laat voor een paar minuten staan.
  • Haal het rozijnenbrood door het lijnzaad mengsel zodat ze goed doordrenkt zijn. Verhit wat boter in een koekenpan en bak het brood op laag vuur voor twee a drie minuten. Zodra je de boterham om kan draaien draai je het broodje om en bak je de andere kant nog voor twee minuten mee.
  • Snijd ondertussen de appel in stukjes en bak deze in de pan met eventueel wat honing.
  • Serveer de wentelteefjes met de warme appel, maple syrup en wat kwark. Geniet ervan!
Trefwoord appel, appeltaart, brood, brunch, glutenvrij, ontbijt, rozijnen, rozijnenbbrood, wentelteefjes

P.s. ik ben benieuwd of jij deze wentelteefjes gaat maken of een van mijn andere brunch recepten. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Vind je dit recept leuk? Bewaar het dan op Pinterest!
Appeltaart wentelteefjes

2 Comments

  1. Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

  2. Pingback: Wentelteefjes met chocolade • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*