Wentelteefjes met chocolade

Wentelteefjes met chocolade

Wentelteefjes met chocolade en aardbeien. Een heerlijk en makkelijk recept om van boterhammen iets bijzonders te maken!

Ook ideaal om oude boterhammen mee op te maken.

Glutenvrije wentelteefjes met chocolade. Heerlijk met wat extra chocolade, kokos en aardbeien. Dit is een makkelijk recept om de simpele boterhammen om te toveren in iets heerlijks. Lekker bij de brunch of om gewoon uitgebreid je dag mee te staren.

Persoonlijk ben ik niet zo’n boterhammen fan. Ik hou wel van een broodje op zijn tijd, maar meestal kies ik dan voor afbakbroodjes, een tosti of een stokbroodje. Maar zo nu en dan vind ik het ook wel handig om brood in huis te hebben voor de drukke dagen dat ik geen tijd heb om lunch te mealpreppen of mijn koelkast leeg is en ik wel trek heb.

Wentelteefjes met chocolade

En als ik dan toch een gewone boterham eet probeer ik er iets speciaals van te maken. Ergens op Instagram kwam ik het idee tegen voor gevulde wentelteefjes. Dit idee is heel lang blijven hangen en eindelijk had ik er dan tijd voor om dit te proberen en ik kan je vertellen dat het geweldig is.

Het recept is super simpel. Je maakt een beslag van ei, melk en wat kaneel. Je smeert twee boterhammen in met een lekkere laag chocolade pasta en haalt de sandwich daarna door het beslag. Vervolgens verhit je een pan op het vuur en daarin bak je de wentelteefjes. Doordat je de broodjes bakt wordt de chocopasta heerlijk vloeibaar en je broodje lekker crunchy. Serveer je wentelteefjes vervolgens met extra chocolade, kokos en verse aardbeien en je hebt een feest ontbijt!

Ik vind dit echt een leuk recept en je kan er heerlijk mee variëren. Neem bijvoorbeeld een keer witte chocopasta of speculoos. Een hele andere smaak maar toch hetzelfde recept. Ik maakte ook al eerder deze appeltaart wentelteefjes en deze vegan wentelteefjes met bananenbrood. Je kan met wentelteefjes zoveel variëren!

Ga zelf lekker aan de slag en geniet van dit uitgebreide ontbijt!

Wentelteefjes met chocolade

Wentelteefjes met chocolade

Wentelteefjes met chocolade en aardbeien. Een heerlijk en makkelijk recept om van boterhammen iets bijzonders te maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 2 sandwiches

Ingrediënten
  

  • 4 (glutenvrije)boterhammen
  • 1 ei
  • 50 ml (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • chocolade pasta
  • 1 tl kokosolie

Instructies
 

  • Begin met het maken van de twee sandwiches. Besmeer twee boterhammen rijkelijk met de chocolade pasta en leg op elke boterham met chocopasta een andere boterham.
  • Kluts het ei met de melk en het kaneel goed door elkaar.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en smelt daarin de kokosolie. Als de olie gesmolten is zet je het vuur lager en haal je één sandwich aan beide kanten door het eimengsel en leg je deze in de pan. Bak voor een paar minuten totdat de onderkantmooi goudbruin is. Draai de sandwich dan om en bak de andere kant ook goudbruin. Haal de sandwich uit de pan en doe nu hetzelfde met de overige sandwich.
  • Serveer met vers fruit en wat extra chocolade. Geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte het glutenvrije bruine brood van Bakker Leo.
Trefwoord bakker leo, bananenbrood, brunch, chocolade, chocolade pasta, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, samenwerking, wentelteefjes

P.s. ik ben benieuwd wat jij van wentelteefjes met chocolade vind. Laat je mij dit weten? Dit kan je doen door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram. Vind ik super leuk! Kijk hier ook eens naar mijn andere brunch recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wentelteefjes met chocolade

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*