Vegan wentelteefjes

Vegan wentelteefjes

Uitgebreid ontbijten met vegan wentelteefjes! Een heerlijk ontbijtje om de dag goed te starten. Extra lekker met glutenvrij bananenbrood!

Geniet ontbijtje!

Start je dag met deze vegan wentelteefjes. Een makkelijk, luxe en smakelijke start van de dag. Zonder ei bak je de makkelijkste wentelteefjes met ingrediënten die je vast al in huis hebt. Niks is zo fijn als een lekker ontbijtje. En dit ontbijt kun je nog extra lekker en uitgebreid maken met (zelfgemaakt) glutenvrij bananenbrood of notenbrood.

Vegan wentelteefjes

De klassieke en bekende wentelteefjes maak je met ei. Maar wist je dat je wentelteefjes ook heel goed zonder ei kunt maken. Deze wentelteefjes maakte ik met amandelmelk, kaneel en suiker. Door je brood even te wentelen door de melk en daarna te bakken in wat boter krijg je alsnog een wentelteefjes effect. Lekker zacht en smeuig met een knapperig randje.

Nou maakte ik al eerder deze vegan appeltaart wentelteefjes van rozijnen brood. Een lekker en verassende smaak krijg je door het gebruik van rozijnen brood. In dit makkelijke basis recept voor vegan wentelteefjes kun je ook heel goed bananenbrood gebruiken. De eerste keer dat ik dat probeerde was toen het All Day Brunch e-book uit kwam. Het is zo’n lekkere en makkelijke upgrade van de klassieke wentelteefjes dat ik het wel tijd vond voor een recept op mijn blog hierover!

Het beslag voor de wentelteefjes is vegan en daarom ook lactose vrij. Maar wil je je ontbijt nou helemaal vegan let dan wel op dat je brood neemt waar geen ei in zit. Ik maak voornamelijk wentelteefjes zonder ei omdat ik niet altijd ei in huis heb. Je kunt verder elke brood gebruiken dat je lekker vind! Ga je voor bananenbrood, rozijnen notenbrood, kwarkbrood of juist voor normaal brood? Het kan allemaal!

Ga zelf lekker aan de slag en maak zelf jouw favoriete wentelteefjes met dit makkelijke recept. Serveer je ontbijt met kwark, vers fruit, nootjes of wat je maar lekker vind. Maak er een echt feestje van en geniet ervan!

Vegan wentelteefjes

Vegan wentelteefjes

Uitgebreid ontbijten met vegan wentelteefjes! Een heerlijk ontbijtje om de dag goed te starten. Extra lekker met glutenvrij bananenbrood!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang brunch, Ontbijt

Ingrediënten
  

  • 3 sneetjes glutenvrij (bananen)brood
  • 100 ml (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bruine suike/green sweet brown

Instructies
 

  • Roer de melk, kaneel en suiker goed door elkaar.
  • Verhit een klein beetje boter in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is haal je een sneetje brood aan beide kanten door het melk beslag en bak je het sneetje brood voor 3 minuten op laag vuur. Draai daarna het sneetje brood om en bak nog voor 2 minuten. (Houd je brood wel in de gaten dat die niet aanbakt).
  • Ga zo door tot al je brood op is.
  • Serveer met jouw favoriete toppings zoals fruit, nootjes, granola, kwark en wat maple syrup. Geniet ervan!

Notities

Erg lekker met het glutenvrije sunt.food bananenbrood
Trefwoord bananenbrood, french toast, glutenvrij, kaneel, lactose vrij, ontbijt, vegan, wentelteefjes

P.s. ik ben benieuwd of jij deze wentelteefjes of ene van mijn andere brunch recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking

Bewaar dit recept op Pinterest!
Vegan wentelteefjes

5 gedachten over “Vegan wentelteefjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept