Een lekkere stapel pancakes gemaakt van zoete aardappel
Deze pancakes zijn fluffy, zoet, smaakvol en gemaakt van zoete aardappel… Dit was de eerste keer dat ik zoete aardappel gebruik in een zoet gerecht en ik vind het fantastisch!
Zoet, maar niet te zoet, vullend en ook nog is makkelijk om te maken. Je kunt zoveel meer met eten dan je denkt. Dit was echt een experiment voor mij en ik ben zo blij met het resultaat. Pancakes waar ik lekker vol van ga zitten en ook nog is gezond zijn.
Ik maakte de pancakes verder van boekweitmeel, pumpkin spice en versierde ze met vers fruit, pindakaas en gebakken kokos. Maar ook hier zijn de mogelijkheden weer eindeloos!
Zoete aardappel pancakes
Course: Ontbijt, Lunch, Pancakes1
servings15
minutes10
minutesIngrediënten
150 gr zoete aardappel (ongekookt)
40 gr boekweitmeel
1 ei
50 ml amandelmelk
1 tl bakpoeder
1 tl pumpkin spice *
Snufje zeezout
1 tl honing
* of gebruik koek en speculaaskruiden met gember
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in brokjes
- Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappel totdat die zacht is
- Giet de zoete aardappel af en pureer of prak deze fijn
- Voeg de boekweitmeel, ei, melk, bakpoeder, kruiden en honing toe en roer dit tot een mooi beslag
- Verhit wat boter/olie in een koekenpan en schep een eetlepel beslag in de pan
- Maak een mooi rondje van het beslag, met de achterkant van je lepel, en bak de pancake voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur
- Draai de pancake om en bak voor nog 1 minuut
- Ga zo door tot al je beslag op is, ik haalde 7 pancakes uit dit beslag
- Garneer met vers fruit, kwark, pindakaas, honing, kokosrasp en chocolade
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vind. Laat jij mij jou creatie zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.