Zoete broodjes met carrotcake vulling

Cinnamon rolls maar dan net anders

Het is bijna Pasen en ik zie overal van die lekkere kaneelbroodjes langskomen…. De broodjes zijn vol met kaneel, rozijnen en heerlijk glazuur!

Dit is zo’n recept dat ik echt heel graag een keer wil maken maar dan wel met een eigen draai eraan. Ik zal is een keertje een recept tot de puntjes toe volgen… Dat is niks voor mij haha. 

Daarom ben ik al begonnen met de vulling van de broodjes anders te maken. Er zit nog steeds kaneel in de broodjes maar ook wortel, appel, rozijnen, bakgember en zuivelspread. Eigenlijk zijn het meer carrotcake rolls!  

Het basisrecept van de broodjes heb ik ook een beetje aangepast. Ik heb alleen suiker gebruikt om de gist te laten werken en verder geen extra suiker toegevoegd aan het beslag. De broodjes zijn nog steeds erg lekker alleen wat minder zoet dan degene die je meestal in de winkel koopt.    

Mocht je nou wel een echte zoetekauw zijn en wel graag hele zoete broodjes willen voeg dan 50 gr basterdsuiker toe aan de vulling en nog 75 gr witte suiker aan het broodbeslag.

Geniet van de broodjes warm of koud! In beide gevallen erg lekker. Ik bestrooide de broodjes met wat poedersuiker en als je ze echt lekker wilt maken smeer er dan nog wat boter en honing op!

Zoete broodjes met carrotcake vulling

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Brunch
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 400 gr bloem 

  • 60 ml warm water

  • zakje gist

  • 2 el suiker

  • 120 ml melk

  • 115 gr boter

  • 1 ei
    Vulling

  • 1 wortel

  • 1 appel

  • 50 gr rozijnen

  • 50 gr bakgember

  • 1 el kaneel

  • 1 el koek&speculaas kruiden

  • 1 el honing

  • 100 gr zuivelspread/roomkaas

Bereidingswijze

  • Vet een kom in met wat olie
  • Meng het warme water met het gist en de suiker en laat dit 5 minuten staan
  • Meng de bloem met het ei, de boter en de melk en meng dit alvast door elkaar
  • Voeg hier het gistmengsel aan toe en kneed je deeg tot je een mooi egaal deeg hebt. Het kneden duurt tussen de 5 en 10 minuten om goed soepel te zijn en mooi te kunnen rijzen (als het deeg iets te nat blijft voeg dan nog een beetje bloem toe)
  • Leg je deeg in de kom met olie en dek deze af met een theedoek
  • Laat je deeg minimaal 1 uur rijzen op een warme plek
  • Ondertussen kun je je vulling vast gaan maken
  • Week de rozijnen in warm water
  • Snijd de bakgember in kleine stukjes
  • Rasp de wortel en de appel met een grove rasp
  • Meng de rozijnen, met de gember, honing kruiden, wortel en appel
  • Zodra je deeg verdubbeld is in grootte bestuif je je aanrecht met wat bloem
  • Vet je ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rol je deeg uit in een vierkant
  • Smeer de zuivelspread uit over het deeg en verdeel hier de rest van je vulling overheen
  • Rol je deeg op en snijd hier 12 rolletjes uit (of minder als je grotere broodjes wilt)
  • Bak je zoete broodjes in ongeveer 30 minuten gaar
  • Laat ze even een klein beetje afkoelen voordat je de broodjes aansnijd

Notities

  • De dag erna ook erg lekker als je de broodjes weer even opwarmt tot 180 graden in de oven

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept gaat maken en wat je ervan vind. Laat je mij dit weten? Dit kan via een reactie hieronder of op Facebook of Instagram.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*