Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip met honing en ras el hanout kruiden. Dat hummus ook zoet heel lekker is bewijst dit recept!

Een verassend lekkere dip of spread.

Een hummus recept met een verassende twist, een zoete dadel hummus dip! Deze spread of dip heb ik gemaakt met dadels, tahin, ras en hanout kruiden en honing. Dit zorgt voor een heerlijke romige, zoete maar toch ook hartige dip die zowel lekker in op de borrelplank, door een salade of op je brood.

Dit recept pakte echt zoveel beter uit dan ik had kunnen hopen! Ik ben gek op ras el hanout kruiden en die proef je in dit gerecht ook echt terug. Deze kruiden combineren heel mooi met tahin, dadels en kikkererwten. Voeg dan nog wat knoflook en honing toe en je hebt een zowel zoete als hartige spread.

Zoete dadel hummus dip

Deze hummus is heerlijk op een toastje en ideaal om worteltjes in te dippen. Maar hij is ook erg lekker door een couscous of rijst salade of gewoon op brood. Erg lekker hierbij zijn geroosterde druiven. Deze worden erg zoet en combineren erg mooi met de smaken van de hummus.

Om de hummus er nog een beetje mooi uit te laten zien, want de kleur is niet zo aantrekkelijk, garneer ik hem met gehakte amandelen. Deze geven gelijk een lekkere bite aan de hummus! Verder kun je nog kiezen om er nog wat munt aan toe te voegen. Is niet alleen mooi maar geeft ook nog een lekkere frisse smaak.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze hummus vind. Het is een keertje wat anders dan anders maar wel heel erg lekker. Een heerlijke dip voor als je een keer wat anders wilt of een gezonde en zoete spread wilt eten. Waar je het ook bijserveert of hoe je de dip ook eet, eet smakelijk!

Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip

Zoete dadel hummus dip met honing en ras el hanout kruiden. Dat hummus ook zoet heel lekker is bewijst dit recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang borrel hapje, Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediënten
  

  • 100 gram kikkererwten gekookt
  • 2 medjoul dadels
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • 1/2 citroen sap
  • 2 el water
  • zout/peper naar smaak
  • 30 gram amandelen
  • verse munt optioneel

Instructies
 

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken, pers de citroen en knoflook en ontpit de dadels.
  • Maal de kikkererwten met de knoflook, citroensap, tahin, dadels, ras el hanout en 1 a 1 1/2 el honing fijn in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het water toe totdat je een romige dip hebt. Proef en breng op smaak met zout, peper, honing en meer ras el hanout kruiden.
  • Hak de amandelen fijn en eventueel wat munt.
  • Garneer de hummus met de amandelen en de overige hummus.
Trefwoord beleg, dadels, dip, honing, hummus, kikkererwten, ras el hanout, spread, tahin
Zoete dadel hummus dip

P.s. ik ben benieuwd of jij dit recept of één van mijn andere spreads ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien en horen! Je kunt hieronder een reactie plaatsten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*