Zoete soufflé

Soufflé van frambozenjam en chocolade

Ik had tot van de week nog nooit van soufflés gehoord… Maar na wat zoekwerk kwam ik erachter dat het een soort ei-mengsel uit de oven is wat je verschillende smaakjes kan geven!

Meteen kwamen er allemaal gedachtes op in mijn hoofd! Morgen is het ook Moederdag dus leek het mij leuk om een lekkere zoete soufflé te maken. Naar mijn idee hoort bij een Moederdag traktatie chocolade. Maar alleen chocolade is ook weer zo saai, dus combineerde ik het met frisse frambozenjam. Hierdoor krijg je een zoet chocolade gebakje!

Zodra de soufflés uit de oven komen is het een race tegen de klok. Na ongeveer 5 minuten storten ze in. Ze zijn dan nog steeds heel lekker maar zien er iets minder sierlijk uit…

Dus zet je toppings klaar en bakken maar!

Soufflé van frambozenjam en chocolade

Recipe by lislovescookingCourse: Dessert
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Je kunt dit recept heel makkelijk verdubbelen of halveren

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 25 gr bloem

  • 25 gr ongezouten roomboter 

  • 150 ml amandelmelk

  • 1 tl citroensap 

  • 1 1/2 el frambozenjam

  • 1 el chocolade druppels 

  • Boter om in te vetten
    Toppings

  • poedersuiker 

  • chocolade druppels

  • frambozenjam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet 2 ovenbestendige schaaltje in
  • Splits de eieren en bewaar het eiwit
  • Verwarm de boter in een steelpannetje tot de boter gesmolten is
  • Roer de bloem door de gesmolten boter en maak hier een papje van
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe tot een gladde saus
  • Haal je pan van het vuur zodra je een saus hebt
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
  • Roer de frambozenjam, citroensap en chocolade druppels door de saus
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door de saus
  • Verdeel je mengsel over de 2 ovenschaaltjes
  • Strijk de bovenkant glad met een mes
  • Met de punt van een mes een randje wegsteken zodat de soufflé beter kan rijzen
  • Bak de soufflés voor 25 a 30 min goudbruin in de oven
  • Versier ze met de poedersuiker, frambozenjam en chocolade en serveer ze direct

Notities


  • De soufflés zijn verder niet gezoet, dus als je een zoete kauw bent raad ik nog aan om een eetlepel suiker toe te voegen in de saus

P.s. Ga jij deze souffles maken? Dan vind ik dat leuk om te zien! Laat je mij dit weten? Dit kan op Facebook of Instagram of in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *