Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Glutenvrije zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een heerlijk ontbijtje of gezonder toetje. Lekker met wat yoghurt of ijs!

Crumbles kunnen het hele jaar!

Makkelijke zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een lekker schaaltje vol zomerfruit en een zoete crumble van havermout en amandelen. Dit is niet alleen erg lekker als ontbijt met wat yoghurt erbij, maar ook erg lekker als toetje met een bolletje ijs!

Er is een periode geweest dat ik heel veel crumbles maakte. Kijk maar eens hier! Maar de afgelopen weken waren deze ontbijtjes een beetje verdwenen uit mijn repertoire. Ik vond dat daar verandering in moest komen en daarom ging ik aan de slag met een nieuw recept. Dit keer een recept waar zomerfruit de hoofdrol speelt!

Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Ik sneed twee nectarines in stukjes en mengde deze met wat blauwe bessen want deze twee fruitsoorten zijn samen heel lekker. En wist je dat nectarine nog zoeter wordt in de oven? Echt een aanrader! Vervolgens maakte ik een kruimel ‘deeg’ van havermout en amandelen en verdeelde ik die over het fruit.

De crumble wordt lekker knapperig in de oven en het fruit heerlijk zacht en zoet. Ik vond het echt een top combi en had ook moeite om niet beide schaaltjes in één keer leeg te eten! Zelf at ik ze als ontbijt, maar als toetje met een bolletje ijs is dit ook zeker erg lekker!

Ik zou zeggen probeer het zelf uit en geniet ervan!

Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Glutenvrije zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een heerlijk ontbijtje of gezonder toetje. Lekker met wat yoghurt of ijs!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Toetje
Porties 2 crumbles

Ingrediënten
  

  • 2 nectarine groot
  • 75 gram blauwe bessen
  • 40 gram (glutenvrije)havermout grof
  • 20 gram amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el honing/maple syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee ovenbestendige bakjes klaar.
  • Snijd de nectarines in stukjes en verdeel samen met de blauwe bessen over de twee bakjes.
  • Hak de amandelen grof en meng deze samen met de havermout, kaneel, gesmolten kokosolie en het zoetmiddel tot een plakkerig geheel. Verdeel dit ook over de twee bakjes.
  • Zet je crumble voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat je crumble goudbruin is en je fruit zacht.
  • Serveer warm of koud en met wat (kokos)yoghurt of ijs!

Notities

Ik gebruikte de grove havermout van Lisa’s Choise Glutenfree.
Trefwoord amandelen, blauwe besen, crumble, glutenvrij, havermout, lactose vrij, Lisa’s Choice Glutenfree, nectarine, ontbijt, toetje

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit ontbijtje, of toetje, vindt. Laat je dat aan mij weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En hier vind je nog veel meer ontbijtjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*