Glutenvrije zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een heerlijk ontbijtje of gezonder toetje. Lekker met wat yoghurt of ijs!
Crumbles kunnen het hele jaar!
Makkelijke zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een lekker schaaltje vol zomerfruit en een zoete crumble van havermout en amandelen. Dit is niet alleen erg lekker als ontbijt met wat yoghurt erbij, maar ook erg lekker als toetje met een bolletje ijs!
Er is een periode geweest dat ik heel veel crumbles maakte. Kijk maar eens hier! Maar de afgelopen weken waren deze ontbijtjes een beetje verdwenen uit mijn repertoire. Ik vond dat daar verandering in moest komen en daarom ging ik aan de slag met een nieuw recept. Dit keer een recept waar zomerfruit de hoofdrol speelt!
Ik sneed twee nectarines in stukjes en mengde deze met wat blauwe bessen want deze twee fruitsoorten zijn samen heel lekker. En wist je dat nectarine nog zoeter wordt in de oven? Echt een aanrader! Vervolgens maakte ik een kruimel ‘deeg’ van havermout en amandelen en verdeelde ik die over het fruit.
De crumble wordt lekker knapperig in de oven en het fruit heerlijk zacht en zoet. Ik vond het echt een top combi en had ook moeite om niet beide schaaltjes in één keer leeg te eten! Zelf at ik ze als ontbijt, maar als toetje met een bolletje ijs is dit ook zeker erg lekker!
Ik zou zeggen probeer het zelf uit en geniet ervan!
Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble
Ingrediënten
- 2 nectarine groot
- 75 gram blauwe bessen
- 40 gram (glutenvrije)havermout grof
- 20 gram amandelen
- 1 tl kaneel
- 1 tl kokosolie
- 1 el honing/maple syrup
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee ovenbestendige bakjes klaar.
- Snijd de nectarines in stukjes en verdeel samen met de blauwe bessen over de twee bakjes.
- Hak de amandelen grof en meng deze samen met de havermout, kaneel, gesmolten kokosolie en het zoetmiddel tot een plakkerig geheel. Verdeel dit ook over de twee bakjes.
- Zet je crumble voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat je crumble goudbruin is en je fruit zacht.
- Serveer warm of koud en met wat (kokos)yoghurt of ijs!
Notities
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit ontbijtje, of toetje, vindt. Laat je dat aan mij weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En hier vind je nog veel meer ontbijtjes.