Frisse en zomerse panzanella met watermeloen en feta
Gisteren at ik voor het eerst panzanella. Zo vaak had ik dit gerecht al voorbij zien komen maar het nog nooit gemaakt.
Van origine wordt panzanella gemaakt van oud brood dat je opnieuw bakt. Super handig als je oud brood hebt, maar ik gebruikte gewoon de afbakbroodje!
Na werk heb ik meestal niet meer zoveel zin om uitgebreid te koken en dan is dit ideaal. Ook lekker voor in de zomerperiode. Het staat zo op tafel, is een lichte en verfrissende maaltijd en ook nog is gezond!
Ik ga dit zeker vaker eten en ook experimenteren met andere smaakcombinaties!
Zomerse panzanella
Course: Dinner, Salade1
servings5
minutes15
minutesIngrediënten
- Brood
1 (glutenvrij) afbakbroodje
1 el olijfolie
1 teentje knoflook
Zout/chili flaxes
- Salade
175 gr watermeloen
1/3 komkommer
7 cherrytomaatjes
5 zwarte olijven
3 plakjes zoute ham
35 gr feta
Handje veldsla
- Dressing
1/2 el balsamico azijn
1/2 tl olijfolie
1/2 tl gedroogde munt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Scheur het afnakbroodje in stukjes van ongeveer 3 cm
- Meng de stukjes brood met de olijfolie, uitgeperste knoflook, zout en chili flaxes
- Bak de stukjes brood voor 15 minuten in de oven en laat ze dan goed afkoelen
- Snijd ondertussen de watermeloen en komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes, snijd de olijven in plakjes, de ham in lange reepjes en verbrokkeld de feta
- Meng deze ingrediënten met de balsamico azijn, olie en gedroogde munt
- Schep als laatste je gebakken brood door je salade
- Serveer meteen
Notities
P.s. ga jij deze zomerse panzanella ook maken? Dan vind ik het heel leuk om jou resultaat te zien! Tag mij op Facebook of Instagram of gebruik je #lislovescooking.