Zonnig ontbijttaartje

Ontbijten met een zonnig taartje

Ik kan niet genoeg van ontbijttaartjes krijgen. Nu het weer wat beter weer aan het worden is krijg ik de lente in mijn bol. Van mij apart kan de lente niet vroeg genoeg beginnen. De bloemetjes komen weer tevoorschijn, de bomen worden weer groen en de lucht weer blauw. Ik houd er van!

Maar om terug te komen op het ontbijttaartje… Ik houd ervan om taartjes te maken en te experimenteren met oude receptjes. Zo ontstond ook dit mooie taartje. Zoals algemeen bekend is, is dat ik enorm houd van appeltaart! Je kunt mij ervoor wakker maken… Zo lekker vind ik deze taart.  

Nu doe ik niets liever dan appeltaartjes bakken, maar af en toe is een beetje variatie nodig. Peer ipv appel, kokos erbij, nootjes, rozijnen of in dit geval blauwe bessen en frambozen!      

Dit heerlijke recept is voor 2 kleine ontbijttaartjes waarvan je in de ochtend gaat stralen. Makkelijk te maken, goed te bewaren en vooral gewoon heel erg lekker!

Zonnig ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Voor 2 taartjes van 12 cm

Ingredi├źnten

  • 60 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 1 grote appel of 2 kleintjes

  • 50 gr appelmoes

  • 2 el kwark

  • 1 el honing

  • 2 tl kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • 50 gr blauwe bessen en frambozen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet de taartvormpjes in of bekleed ze met bakpapier
  • Schil de appel(s)
  • Meng het meel, de appels, de appelmoed, kwark, honing, kaneel en bakpoeder met elkaar en proef of je beslag zoet genoeg is (voeg anders nog wat honing toe)
  • Verdeel je beslag over de twee taartvormpjes
  • Verdeel over de taartvormpjes de blauwe bessen en frambozen
  • Bak de taartjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven

Notities

  • Mijn tip is de taartjes even te laten afkoelen in de springvorm voordat je die uit de vorm haalt.┬á

P.s. Mocht je dit taartje gemaakt hebben, ben ik heel benieuwd naar jou eindresultaat! Als je het leuk vind kun je mij dit laten weten door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *