Rijst met honing kip

Frisse rijst met zoete kip en sperziebonen

Nog op zoek naar een frisse, vullende en gezonde maaltijd? Zoek dan niet verder..!   Ik heb vandaag een super lekkere maaltijd gecreëerd met veel eiwitten en smaak. De kip is heerlijk zoet en gekruid gemarineerd, met een frisse rijst erbij en verse sperziebonen een heerlijke maaltijd. In de rijst zitten rozijntjes verstopt die elke hap een feestje maken.

Ik heb de maaltijd ontworpen voor muscleconceptnl. Ze waren op zoek naar nieuwe, verassende en lekkere eiwitrijke maaltijden. Bij eiwitrijke maaltijden denk ik meteen aan kip, rijst, cashewnoten en groente. Is natuurlijk hartstikke lekker maar niet zo spannend! Daarom aan mij de uitdaging voor een verassend nieuw recept! Dit recept past binnen een verantwoord voedingsschema van Muscle Concepts.  

Deze maaltijd is makkelijk om te maken, goed in de mealprep en zowel warm als koud erg lekker.  

Rijst met honing kip

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 75 gr meergranen rijst

  • 1 kipdijfilet

  • 200 gr sperziebonen

  • 1 el rozijnen

  • sap van 1/4 sinaasappel

  • 1 goeie el cottage cheese

  • 1 tl gedroogde peterselie

  • Optioneel: cashewnoten

  • Marinade
  • 1/2 el honing

  • 1 el (olijf)olie

  • 1 el tomatenblokjes of 1/2 el tomatenpuree

  • 1 tl ras el hanout

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade, snijd de kip in stukjes en marineer de kip minimaal 1 uur voor optimale smaak
  • Dop de sperziebonen en kook ze gaar
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Wel de rozijnen in heet water
  • Verwarm een koekenpan en bak de kip gaar
  • Giet de sperziebonen en rijst af wanneer ze gaar zijn
  • Schep de rijst en rozijnen op een bord en meng deze met de sinaasappelsap
  • Voeg de sperziebonen en kip toe samen met de cottage cheese, peterselie en eventuele cashewonoten

P.s. Ga je dit recept maken en wil je mij dit laten weten? Dat kan heel goed en vind ik leuk! Laat hieronder een reactie achter of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *