Start je dag met een gezond, glutenvrij kwarktaartje! No bake aardbeien cheesecake met een bodem van chocolade en een zoete aardbeien kwark laag.
Ontbijten met een zomers en lief taartje!
Start je dag lekker een fris met een gezond, glutenvrij en lactosevrij kwarktaartje! Dit is een no bake aardbeien cheesecake met een bodem van quinoa en chocolade een zoete aardbeien kwark laag. Een combinatie van smaken die super goed combineren in dit kleine ontbijttaartje!
De dag beginnen met taart vind ik zo lekker. Het is dan bijna een feestje om in de ochtend je bed uit te komen. Nu de aardbeien weer in het seizoen komen bak en kook ik daar graag mee. Een kwarktaart met aardbeien stond al langere tijd op mijn planning en vandaag is het eindelijk tijd om dit recept met jullie te delen!
Iedereen kent wel de makkelijke kwarktaart uit een pakje die je zelf op smaak kon brengen. Bij mij thuis stond dan vaak de variant met aardbei op tafel en lekker dat ik dat vond. Nu ik veel vaker zelf de keuken in duik kies ik er voor om een gezondere variant te maken waar je mee kunt ontbijten. Dit is dan ook een recept voor een taartje van twaalf centimeter. Nu bak ik dan wel gezond maar er komt ooit nog een keer een echte verjaardags kwarktaart met aardbeien op mijn blog.
Maar voor nu koos ik ervoor om een bodem met cacao erin te maken. De combinatie van chocolade en aardbei vind ik erg lekker. Het taartje is niet moeilijk om te maken en hoeft alleen maar de koelkast in. Dus maak hem de avond van te voren en geniet in de ochtend van een zoet aardbeien taartje!
Maar je kunt dit taartje natuurlijk ook gewoon serveren bij de koffie of als toetje. Altijd lekker! Wil je nou echt uitpakken eet er dan wat slagroom bij 😉 Een taartje waar je blij van wordt en er geweldig uitziet.
Veel bakplezier en geniet ervan!
No bake aardbeien cheesecake
Course: ontbijt1
servings15
minutes2
hoursDit is een taartje van ca. 12 cm
Ingrediënten
15 gr gepofte quinoa
15 gr (glutenvrije) havermout
5 gr cacaopoeder
1 tl honing
2 el (amandel)melk
Kwarklaag100 gr (lactose vrije)kwark/kokosyoghurt
100 gr (diepvries) aardbeien
2 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Meng de gepofte quinoa met de havermout, cacaopoeder, honing en water tot een stevig beslag. Schep dit beslag in je springvorm en druk dit goed aan, de bodem moet helemaal bedekt zijn (dit lukt het beste met natte handen of een natte lepel).
- Bereid de gelatine volgens de verpakking. (Eet je plantaardig gebruik dan agar agar)
- Pureer ondertussen de aardbeien met de kwark tot een egale massa. Meng hier de klaargemaakte gelatine door en giet je kwark-aardbeien mengsel voorzichtig in je springvorm.
- Zet je taartje voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Versier na het opstijven jouw taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
- Versier je taartje met extra chocolade en verse aardbeien. Wil je nu echt uitpakken neem er dan wat slagroom bij!
P.s. Ga jij dit taartje maken? Dan ben ik heel benieuwd naar jou creatie! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk! En kijk hier eens naar nog veel meer ontbijttaartjes!