Pasta met een romige saus en een frisse salade
Pasta was vroeger een van mijn lievelingsgerechten om te maken. Tegenwoordig kook ik veel meer dan alleen pasta, maar vind het nog steeds een van de lekkerste gerechten om te eten.
Deze pasta is samen met pasta rode saus eigenlijk het eerste wat ik leerde koken en ook helemaal alleen mocht maken. Een heerlijke romige saus van champignons en ham met een frisse salade ernaast. Extra lekker met geraspte kaas eroverheen..! Ik eet dit altijd met een grote glimlach op mijn gezicht.
Koken maakt mij blij en ik doe het dan ook graag. Daarom deel ik vandaag ook het recept dat ik al zo lang maak met jullie. Geniet ervan!
Pasta champignon roomsaus
Course: Dinner2
servings5
minutes15
minutesIngrediënten
penne
250 gr (kastagne)champignons
125 gr hamblokjes
1 ui
1 teen knoflook
1 groente bouillon blokje
250 ml kookroom
Optioneel: scheutje witte wijn
peterselie
zout/peper
- Salade
250 gr cherry tomaatjes
1 rode paprika
1/2 rode ui of 1 lente ui
1 el azijn
1 tl gedroogde peterselie
zout/peper
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui en knoflook
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is
- Voeg de champignons en hamblokjes toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur mee
- Voeg de kookroom met het bouillon blokje en de wijn toe en draai het vuur laag
- Laat het rustig indikken en als de saus bijna is ingedikt is breng je deze op smaak met de peterselie, zout en peper
- Ondertussen halveer je de tomaten, snijd je de paprika in blokjes en de ui in kleine stukjes of ringetjes
- Meng alle ingrediënten van de salade goed door elkaar
- Roer de pasta door de roomsaus en serveer met de salade
Notities
- Lekker met geraspte kaas en verse peterselie of basilicum
P.s. ik ben benieuwd naar jou reactie op deze pasta. Vond jij hem net zo makkelijk te maken als ik en ook net zo lekker? Laat jij mij jou creatie zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.