Cranberry en rozijnen koekjes

Glutenvrije koekjes gevuld met cranberry’s en rozijnen

Koekjes bakken is voor mij echt ontspanning. Ik wordt rustig van het kneden, balletjes draaien en ze bakken. Alleen in haast een grote lading maken moet ik niet doen, want dan ben ik niet meer rustig…

Deze koekjes waren veel beter gelukt dan voorspeld. De koekjes zijn knapperig door de combinatie van boekweitmeel en boekweitvlokken en lekker gezoet van smaak door de cranberry’s en rozijnen.

Persoonlijk houd ik heel erg van rozijnen in koekjes. Al eerder maakte ik rozijnen kaneel koekjes die goed in de smaak vielen. Dit keer verving ik gewoon het kaneel voor de cranberry’s en weer waren deze op voor ik het door had.

De koekjes zijn erg makkelijk te maken, goed te bewaren en heerlijk om op te eten!

Cranberry en rozijnen koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

30

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediƫnten

  • 175 gr boekweitmeel

  • 100 gr boekweit vlokken *

  • 140 gr (riet)suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 125 gr boter

  • 50 gr gedroogde cranberry’s

  • 50 gr rozijnen

    * geen boekweitvlokken kunnen vinden of niet glutenvrij? Gebruik dan havermeel en fijne havermout. DIt werkt net zo goed.

Bereidingswijze

  • Snijd de cranberry’s en rozijnen in wat kleinere stukjes
  • Meng de boekweitmeel met de boekweitvlokken, bakpoeder rietsuiker en vanille suiker
  • Kneed de boter door het droge beslag totdat je een kruimelig deeg hebt
  • Voeg als laatste het ei, cranberry’s en rozijnen toe en kneedt dit tot een deegbal
  • Dek je deegbal af met vershoudfolie en zet dit voor minimaal een uur in de koelkast
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm je oven voor op 190 graden
  • Maak balletjes van je beslag, leg deze op de bakplaat en druk deze balletjes plat
  • Bak je koekjes in 10 tot 15 minuten knapperig en goudbruin (ligt aan je oven hoelang de koekjes gebakken moeten worden dus houd ze goed in de gaten)
  • Laat je koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan volledig afkoelen en uitharden op een rooster

Notities

  • De koekjes blijven 5 tot 7 dagen lekker in een goed afgesloten koektrommel

P.ss.ga jij deze koekjes bakken? Dan ben ik benieuwd naar jou creatie. Laat je mij dit zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *