Glutenvrij marmer banana bread met stukjes pure chocolade. Een gezonde chocolade cake die heerlijk is als tussendoortje of als ontbijt!
Chocolade bananenbrood met marmereffect
Hoe goed klinkt een glutenvrij marmer banana bread met stukjes pure chocolade in het beslag? Dit is een gezonde chocolade cake die heerlijk is als tussendoortje en zelfs als ontbijt kan! Makkelijk te maken, gluten-, lactose- en suikervrij en toch heel erg lekker!
Als je erachter komt dat je geen tussendoortjes meer in je kast en vriezer hebt liggen maar wel drie rijpe bananen… Wat doe je dan? Juist ja! Je bakt een lekker bananenbrood met smaak!
Dat was de insteek achter dit bananabread. Alles was op en het was tijd dat ik weer is wat ging bakken om mee te nemen en als voorraadje te hebben in de vriezer. Ik koos er voor om een marmer brood te maken. Dat geeft altijd zo’n leuk effect. Maar dit brood ziet er niet alleen heel mooi uit, nee hij smaakt ook nog top!
Want banaan en chocolade gaan heel goed samen. Als extraatje voegde ik ook nog wat stukjes pure chocolade toe. Zo heb je de ultieme chocolade ervaring in je brood. En het leuke is dat dit brood ook gewoon gegeten kan worden als ontbijt!
Ik ben blij dat ik weer een voorraadje in de vriezer heb liggen om mee te nemen als verantwoord tussendoortje of als lekker ontbijtje. Ik ben gek op zulke tussendoortjes en bak ze dan ook vaak! Het recept staat hieronder uitgeschreven zodat ook jij lekker aan de bak kan!
Marmer banana bread
Course: Tussendoortje12
servings15
minutes45
minutesIngrediënten
200 gr boekweitmeel/speltmeel
3 bananen (ongeveer 275 gram)
175 gr magere/lactosevrije kwark
3 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl vanille aroma
25 gr cacaopoeder
25 gr pure chocolade (druppels)
Optioneel: 1 zakje vanille suiker of honing naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in of bekleed hem met bakpapier
- Prak 2 1/2 banaan tot moes en bewaar de overige banaan als topping van je bananenbrood
- Hak de pure chocolade (indien nodig) tot kleine stukjes
- Voeg bij je bananenmoes het meel, de kwark, de eieren, het bakpoeder en de vanille aroma toe en meng dit tot een egaal beslag, proef of je beslag zoet genoeg is en voeg anders de vanille suiker of honing toe
- Verdeel het beslag in twee delen en voeg bij één van de twee het cacaopoeder toe en en bij de andere helft de chocolade
- Voeg om de beurt één lepel van het ene beslag toe en dan één lepel van het andere beslag (dit creëert het marmer effect)
- Als al het beslag in de vorm zit beleg je de bovenkant met de overige banaan, in plakjes, en chocolade
- Bak je brood voor ongeveer 45 minuten gaar in de oven en laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt
Notities
- Het bananenbrood is ongeveer 3 tot 5 dagen te bewaren in de koelkast en voor ongeveer 3 maanden in de vriezer.
P.s. Ga je dit recept maken of een van mijn andere bananenbroden of gezonde tussendoortjes? Laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te horen en zien! Je kunt hieronder een reactie achter of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.
Kan ik de magere kwark vervangen door bvb amandelmelk? En zo ja, hoeveel ml?
Alvast bedankt! 🙂
Hey,
Je zou de kwark kunnen vervangen door amandelmelk maar gebruik dan wel iets minder. Ik kan je niet zo goed zeggen hoeveel je zou moeten gebruiken maar het beslag moet niet te vloeibaar worden. Ik denk dat je met de helft tot 2/3 van de kwark het zou moeten redden!
Groetjes en succes!!
Super! Ik test het uit 😉
Alvast bedankt!
Pingback: Gezonde zoete tussendoortjes • lislovescooking