Romige ijsjes met de smaak van nectarine
Een beetje sceptisch begon ik met het maken van deze ijsjes. Ik had al eens eerder ijsjes gemaakt met kwark erin maar dat was een brok begon geworden…
Dit keer maakte ik de ijsjes in echte ijsvormpjes! Super leuk zijn deze want je ijsjes worden hartstikke mooi… De smaak van deze ijsjes vond ik ook echt top. Super goed gelukt zijn ze naar mijn idee.
De nectartines combineert goed met de kokosyoghurt en kruiden. Vol trots liet ik ze dan ook aan mijn zusjes proeven! Beetje bang dat ze ze niet lekker zouden vinden was ik wel…
Gelukkig werden deze ijsjes lekker opgesmikkeld! De ijsjes zijn niet moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn ijsjesvormpjes en een blender!
Nectarine ijsjes
Course: Dessert4
servings5
minutes5
hours4 ijsvormpjes
Ingrediënten
4 nectarines
100 gr kokosyoghurt
1/2 el honing
1/2 tl pumpkin spice*
*geen pumpkin spice? Gebruik dan een combinatie van kaneel en anijs
Bereidingswijze
- Ontdoe de nectarine van zijn pit en snijd deze in grove stukken
- Pureer of maal de nectarines tot een egaal mengsel
- Roer hier de yoghurt, honing en pumpkin spice doorheen
- Proef even of jou beslag zoet genoeg is en voeg anders nog wat honing toe
- Giet het beslag in de vormpjes
- Zet je beslag voor ongeveer 4 uur in de vriezer of totdat het goed bevroren is (hoe snel je ijsjes bevriezen ligt een beetje aan hoe hoog je vriezer staat)
P.s. vind jij deze ijsjes net zo lekker als ik en ga je ze maken? Laat je mij dan het eindresultaat zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.