Lekkere dips voor bij heerlijke chips
Ik ben gek op chips…! Je mag mij altijd een schaaltje geven en dan geniet ik daar enorm van. Vooral paprika chips vind ik heerlijk!
Nu mocht ik boerderijchips testen… Super leuk en natuurlijk erg lekker. Deze chips wordt gemaakt in Nederland en van alleen natuurlijke ingrediënten. De chips is wat dikker dan andere chips en heeft een erg crunchy bite. Je proeft gewoon dat deze vers zijn!
Ik vond de chips erg lekker! Beide lekker zout, maar niet te zout. De paprika chips was goed gekruid en zeker de aanrader…!
In opdracht maakte ik er een dip bij. Ik koos voor een frisse dip voor bij de paprika chips en een wat zoetere, gekruidere dip voor bij de paprika chips.
Chips dips
Course: Borrel, Borrelhapje, Spread, Dip4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
- Aubergine dip
1 aubergine
5 dadels
1 tl honing
1/2 el ras el hanout kruiden
75 gr zwarte olijven
peper
flinke snuf zout
- Frisse dip
1/2 komkommer
100 gr kwark
1/2 el mayonaise
1 el kruidenazijn
1 tl gedroogde munt
5 groebe jalapenõs uit pot
zout/peper
Bereidingswijze
- Aubergine dip
- Snijd de aubergine in grove stukken
- Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine gaar en laat de aubergine afkoelen
- Snijd de olijven in plakjes
- Purser de aubergine met de kruiden en honing tot een egale massa
- Roer de olijven er als laatste door heen
- Frisse dip
- Rasp de komkommer grof
- Bestrooi deze met zout en laat uitlekken
- Knijp de komkommer na een half uurtje uit en meng deze met de kwark, azijn en kruiden
- Snijd de jalapenõs in stukjes en roer die door het kwarkmengsel
Notities
- Geniet van je dips! Ook er lekker met rauwkost, toastjes en stokbrood
P.s. ga jij deze dips ook maken? Dan ben ik benieuwd naar jou creatie. Laat je mij dan het resultaat zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Boerderij Chips - makkelijke hapjes voor veel mensen