Peterselie kwarkbrood

Lunchen met een zelfgemaakt brood is super lekker! 

Alleen een heel brood maken vind ik toch net iets teveel werk… Ik beken dit eerlijk. Als ik nog is geld en ruimte over heb wil ik heel graag een broodmachine. Tot die tijd blijf ik dromen van zelfgemaakt brood en doe ik het met een iets simpelere variant die ook heel lekker smaakt! Ik heb al eerder een heel simpel kwark brood gemaakt. Dat brood had de smaak van tijm en zeezout en was gebaseerd op de zoute stengels en een focaccia brood die je vaak krijgt op borrels.

Nu was vandaag mijn smaak iets verfijnder en wilde ik een brood creëren dat je heel makkelijk zelf kunt beleggen met al het beleg dat je maar wilt. Hartig, zoet of beide moest op dit brood kunnen was mijn idee.
Nu is dit idee niet volledig gelukt omdat ik toch gedroogde peterselie in het brood heb verwerkt. Naar mijn idee geeft dit het brood toch iets meer pit.

Nu kan ik voor de volgende keer een brood gaan bedenken dat niet alleen lekker is voor hartig beleg, maar ook voor zoet beleg! Alleen maar een leuke uitdaging denk ik dan!

Peterselie kwarkbrood

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Brood
Servings

5

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Ik gebruikte een cakevorm van 25 cm

Ingrediënten

  • 200 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 200 gr (magere) kwark

  • 5 eieren

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 el gedroogde peterselie

  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet het cakeblik in of bedek het blik met bakpapier
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng het tot een egaal beslag
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak je brood in 50 minuten gaar in de oven

Laat je brood even afkoelen in de oven met de deur dicht en laat daarna nog even verder afkoelen voordat je je brood aansnijdt. Dit voorkomt dat het brood breekt bij het aansnijden.

Kwarkbrood met een lekkere beleg tip

Ik belegde dit brood met kaas, vega ham, gegrilde ananas, light mayo, mosterd en honing. Dit gaf het broodje een heerlijke smaak en liet ook de smaak van de peterselie in het brood goed uitkomen.
Nog nooit had ik vegetarisch broodbeleg geproefd en toen ik de vraag kreeg om vleesvervangers van Quorn te testen twijfelde ik geen moment. Ik zag deze ham en had meteen een goed idee. De ham smaakt ook gewoon naar echte ham! Ik vind het een hele goede vervanger en ga deze ham ook echt nog wel is vaker kopen

P.s. Als je dit brood maakt en het leuk vind om mij dit te laten weten kan dat heel makkelijk. Laat een reactie achter hieronder of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. Dit vind ik heel leuk om te lezen en te zien!

2 Comments

  1. Net gemaakt en ooeeeh wat een goed brood is dit geworden zeg,!Goed gerezen, lekker luchtig en heerlijk van smaak. Ik had een mengsel van 100 gr boekweimeel en de rest roggmeel en amandelmeel en extra kruiden. Dank voor ‘t recept ik ga nog even verder neuzen op je website 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*