Delicous choco cruesli

Delicious choco cruesli

Glutenvrije choco cruesli gemaakt met honing en notenpasta, cacaopoeder, stukjes chocolade, gedroogde cranberry’s en amandelen

Lekkere chocolade cruesli voor bij het ontbijt

Ik maakte voor de kerst een soort van choco cruesli met honing en notenpasta. Daar roerde ik cacaopoeder, stukjes chocolade, gedroogde cranberry’s en amandelen doorheen. Deze combinatie is zo lekker dat ik besloot het recept voor jullie uit te werken. Want waarom zou je dit alleen eten met de kerst?

In de ochtend opstarten met een zelfgemaakt ontbijtje vind ik het leukste en het lekkerste. Daarom ga ik graag op zoek naar lekkere en ook makkelijke recepten. De smaak van chocolade met cranberry’s en amandelen vind ik echt een top combi. Je hebt iets zoets, iets zuurs en iets hards. Meng dat met wat notenpasta, honing en (glutenvrije) havermout en je hebt een super ontbijtje!

Glutenvrije choco cruesli met amandelen, witte chocolade en cranberry's

Deze cruesli is lekker bij een bakje kwark met wat vers fruit. Maar wil je nou echt even genieten in de morgen? Serveer hem dan op een gebakken banaan met wat vanille kwark en wat extra notenpasta. Gegarandeerd dat jij een top ontbijt hebt!

Dit recept is makkelijk om te maken en goed een lange tijd te bewaren. Lekker in de ochtend bij je ontbijt, maar ook lekker als toetje met wat ijs. En hoe leuk zou het zijn om een pot van deze cruesli cadeau aan iemand te doen? Ik wordt zelf zo creatief van een recept als dit. Je zou hier namelijk ook hele lekkere ontbijttaartjes mee kunnen maken of door cakebeslag heen roeren.

Laat je creativiteit lekker los met dit recept voor de delicious choco cruesli!

Delicious choco cruesli

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 150 gr (glutenvrije) havermout

  • 25 gr cacaopoeder

  • 1 tl koek en speculaas kruiden

  • snufje zout

  • 20 gr kokosolie

  • 30 gr honing

  • 25 gr gemengde notenpasta

  • 75 gr witte chocolade

  • 50 gr amandelen

  • 50 gr cranberry’s

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Smelt de kokosolie en meng door de honing en notenpasta
  • Voeg de havermout, cacaopoeder en kruiden bij elkaar
  • Roer het gesmolten kokosolie mengsel toe en roer alles goed door elkaar
  • Schep alles op de bakplaat en bak de cruesli in 20 a 30 minuten knapperig (hussel elke paar minuten even door elkaar)
  • Laat volledig afkoelen
  • Hak ondertussen de witte chocolade en amandelen in stukjes
  • Roer de chocolade, amandelen en cranberry’s door de gebakken havermout kruimels en bewaar in een goed afgesloten pot

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van de cruesli vind maar ook waar je hem bij eet of in verwerkt. Laat je mij dit weten? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten maar mij ook taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik ben benieuwd… En mocht je nou op zoek zijn naar nog meer lekker ontbijt recepten? Dan heb ik hier een hele pagina vol!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*