Cranberry chocolade koekjes

Grote glutenvrije cranberry en witte chocolade koekjes met een knapperige bite en zachte binnenkant. De perfecte koeken om samen van te genieten!

Bak zelf lekkere koeken om van te genieten bij een grote kan limonade of kop thee

Zelfgemaakte, grote glutenvrije cranberry en witte chocolade koekjes. Deze zijn knapperig van buiten en hebben een zachte binnenkant. De perfecte koeken om samen van te genieten of lekker allemaal zelf op te eten 😉

Ik ben gek op koekjes bakken… grote koeken, kleine koeken, gevuld, met en zonder stukjes en het liefst met zoveel mogelijk smaakjes. Mijn blog is ooit ook begonnen met glutenvrije koekjes bakken voor stage!

Na heel veel kleine koekjes gebakken te hebben leek het mij leuk om met wat grotere koeken aan de gang te gaan. En dan bedoel ik niet die mega grote Amerikaanse koeken, maar gewoon grotere koeken dan thee biscuitjes. Deze koeken met cranberry’s en stukjes witte chocolade zijn precies het juiste voormaat als je het mij vraagt!

De koeken zijn gevuld met stukken witte chocolade en gedroogde cranberry’s. Ik vind dit zelf zo’n lekkere combinatie! Daarnaast zijn ze krokant aan het randje en zacht van binnen. Ze zijn lekker dik en dit zorgt voor een zachte bite met veel smaak.

Dit zijn koeken waar je mij voor mag wakker maken! Ik heb het recept voor jullie uitgewerkt zodat ook jullie aan de slag kunnen gaan met het recept! Ik maakte de koeken weer glutenvrij maar gebruik gerust speltmeel, volkorenmeel of meel als je daar ook tegen kan of in huis hebt.

Heel veel bakplezier alvast en geniet ervan. Ik zou zeggen maak een grote kan limonade of een grote pot thee en deel ze lekker uit! Hoe meer zielen hoe meer vreugde vind ik met zulke koekjes!

Cranberry chocolade koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

15

servings
Prep time

1

hour 

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 90 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel

  • 125 gr boekweitmeel

  • 110 gr ongezouten boter

  • 100 gr licht bruine suiker

  • 1 ei

  • 1/2 tl bakpoede

  • rsnufje zout

  • 50 gr cranberry’s

  • 100 gr witte chocolade

Bereidingswijze

  • Snijd de boter in blokjes en hak de witte chocolade in brokken
  • Mix de boter en de suiker met de mixer net zo lang tot de boter alle suiker heeft opgenomen
  • Voeg het ei toe en mix net zo lang tot ook het ei is opgenomen
  • Mix het zelfrijzend bakmeel en het boekweitmeel toe en mix net zo lang totdat je een plakkerig maar goed gemengd deeg hebt
  • Schep de witte chocolade en de cranberrys door het deeg heen
  • Dek het beslag af en zet voor minimaal een uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak bolletjes van het beslag en druk deze wat platter op de bakplaat. Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen buiten de oven op de bakplaat en daarna volledig op een rooster zodat de koekjes kunnen uitharden

Notities

  • Bewaar de koeken in een goed afsluitbare koektrommel

P.s. ga jij deze koeken nou maken laat je mij dan het resultaat en jouw mening weten en zien? Vind ik echt heel leuk! Je kunt een reactie achterlaten hierond of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En mocht je nog op zoek zijn naar meer koekjes inspiratie? Kijk dan eens hier. Op deze pagina staan al mijn koekjes recepten!

4 Comments

  1. Dankjewel voor het recept.. net heerlijke koekjes gebakken

  2. Henriette

    Hoi,

    Hoelang moeten ze in de oven? Dit kan ik niet terug vinden in het recept.

    • Hey,
      Oesp wat stom… Helemaal vergeten er bij te zetten. Ze moeten ongeveer 15 minuten, wanneer ze goudbruin kleuren zijn ze goed. Ze harden nog verder uit buiten de koelkast!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*