Makkelijke, voedzame carrotcake oats. Start je dag goed met dit heerlijk makkelijke ontbijtje dat smaakt naar worteltaart!
Carrotcake maar dan anders.
Start je dag goed met deze voedzame carrotcake oats. Dit ontbijtje is makkelijk te maken, snel klaar en vooral heel lekker! De appel maakt dit ontbijt lekker zoet en de wortel zorgt ervoor dat je gelijk al wat groente binnen krijgt. Verder zorgt de havermout ervoor dat je lang verzadigd bent zodat je de dag goed start!
Dat ik gek ben op wortel en ontbijt is zo langzamerhand wel duidelijk denk ik. Ik heb al een klein zoet worteltaartje, een klein hartig worteltaartje online staan en nu ook een recept voor een havermoutje met wortel.
Wortel is van nature al lekker zoet en past daarom goed in een ontbijt recept. Combineer de wortel met appel, wat rozijnen, amandelmelk en koek en speculaas kruiden en je ontbijt smaakt naar carrotcake. Je zou zelfs wat extra yoghurt bij je ontbijttje kunnen serveren als ‘frosting’ dat ook altijd op een echte worteltaart zit!
Hoe je dit ontbijt maakt is heel simpel. Je rasp een deel van de appel en de wortel, mengt alle ingrediënten door elkaar en laat je oats rustig indikken op laag vuur. Daarna schep je je havermout in een bakje en serveer je dit met jouw favoriete toppings. De overige appel, wat blauwe bessen en ik ga graag voor wat nootjes en eventueel wat yoghurt of pindakaas. Maar kies vooral wat jij lekker vind.
Ga er lekker voor zitten en geniet van dit ontbijtje!
Carrotcake oats
Ingrediënten
- 35 gram (glutenvrije)havermout
- 100 gram wortel
- 1 appel
- 150 gram (amandel)melk
- 1 el rozijnen
- 1 tl koek en speculaaskruiden/kaneel
Instructies
- Rasp de wortel en de helft van de appel met een grove rasp. Snijd de overige stukjes appel in stukjes.
- Meng de geraspte appel en wortel met de havermout, kruiden, melk en rozijnen door elkaar.
- Breng het geheel in een pannetje aan de kook en roer ondertussen goed. Haal je havermoutje van het vuur wanneer het de door jouw gewenste dikte heeft. Bij mij duurt dat meestal 5 minuutjes.
- Bak ondertussen de appel (als je dat wilt) in een pan met een scheutje water.
- Serveer je havermoutpap met jouw favoriete toppings als de (gebakken)appel stukjes, vers fruit, nootjes, wat yoghurt en of pindakaas.
- Enjoy!
P.s. ga jij dit ontbijtje of een van mijn andere ontbijtjes maken? Laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk! Dit kan via de reacties hieronder of via Facebook en Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Zoete worteltjes • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten
Pingback: Bloemkool oats • lislovescooking
Pingback: Basisrecept havermoutpap • Lislovescooking