Zelfgemaakt brood met tijm en zeezout
Zelf je (lunch)broodjes maken vind ik zo leuk om te doen. Niet alleen weet je wat er allemaal exact in het brood gaat, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Pas je de smaak aan door er groente in te stoppen, sausjes te gebruiken of te variëren met verschillende kruiden en specerijen…? Het kan allemaal!
De inspiratie voor dit broodje kwam van mijn nieuwjaar feestje. Voor dat feestje had ik allemaal lekkere hapjes gemaakt zoals gevulde champignons, bladerdeeg hapjes gevuld met kaas, pesto en tomatenpuree, maar ook pizzadeeg gekruid met zeezout en tijm. Die laatste vond ik echt heel lekker en bedacht mij toen dat dit vast ook heel lekker in een broodje zou smaken. Met die gedachtegang ben ik aan de slag gegaan en ontstond dit broodje.
Dit broodje is voor ongeveer 4 lunches maar kun je makkelijk voor 1 lunch maken.
Tijm zeezout brood
Course: Lunch4
servings5
minutes45
minutesIngrediënten
160 gr boekweitmeel/speltmeel
160 gr magere kwark
4 eieren
2 el bakpoeder
zeezout en tijm (naar smaak)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar (hoe meer tijm en zeezout je toevoegt hoe sterker je broodje zal smaken, kijk alleen wel uit dat die niet te zout wordt
- Bak je brood in 45 minuten gaar en laat even afkoelen in de oven voordat je je brood snijd
Notities
- Met beleg kun je helemaal los gaan. Mijn favoriete zijn (pikante)hummus, kaas jam, cottage cheese of spread maar eigenlijk kan alles.
Eet smakelijk!
P.s. Waar beleg jij graag je brood mee? Vertel mij dit hieronder of op Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking. Ik ben nieuwsgierig…!