Makkelijke Italiaanse vegan pasta salade met kikkererwten, olijven en groente die snel klaar, gezond en vullend is. Ideaal voor drukke dagen!
Pasta salades zijn ideale mealprep recepten en zowel lekker als lunch of dinner!
Vandaag deel ik een makkelijk recept voor een Italiaanse vegan pasta salade. De glutenvrije salade is goed gevuld met kikkererwten, tomaat en komkommer, groene olijven en rucola. Op smaak gebracht met een dressing van citroen en mosterd en geserveerd met edelgistvlokken en geroosterde pijnboompitten. Een ideale maaltijd als je snel iets op tafel wilt zetten maar ook wilt dat het gezond en voedzaam is!
De simpelheid van deze pasta maakt de pasta juist heel lekker. Met een paar ingrediënten maak je een super smaakvolle dressing, die in de pasta veel minder aanwezig is dan die ruikt. De kikkererwten zorgen voor de eiwitten, de komkommer en tomaat voor de vitamines en de pijnboompitten, olijven en zongedroogde tomaat voor de Italiaanse smaak.
Ik serveerde de salade met edelgistvlokken en chili flaxes. De edelgistvlokken smaken een beetje als kaas, maar je kunt natuurlijk ook gewoon parmezaanse kaas gebruiken. Serveer er een glas koud water, of witte wijn, bij in en ga er lekker voor zitten. Geniet van deze salade! Laat je niet tegenhouden omdat die zo simpel is, want simpel is vaak het lekkerste!
Italiaanse vegan pasta salade
Ingrediënten
Salade
- (glutenvrije) penne voor 2 personen
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 komkommer
- 250 gram cherry tomaatjes
- 5 zongedroogde tomaten
- 20 groene olijven
- 30 gram pijnboompitjes
- 2 handen rucola
- 10 blaadjes verse basilicum
- edelgistvlokken/parmezaanse kaas naar smaak
Dressing
- 1/2 citroen (sap)
- 1 1/2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 tl mosterd
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- chili flaxes naar smaak
- zout/peper
Instructies
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de pasta na het koken af met koud water en laat afkoelen.
- Begin met het maken van de dressing. Pers de knoflook en citroen uit en meng alle ingrediënten goed door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een keukenpapiertje.
- Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd daarna in plakjes. Halveer de cherry tomaatjes, snijd de olijven in plakjes, de zongedroogde tomaten in reepjes en hak de basilicum fijn.
- Meng de pasta met de dressing en schep de gesneden groente en verse rucola door de salade.
- Serveer met de geroosterde pijnboompitjes, chili flaxes en edelgistvlokken/parmezaanse kaas
P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade met Italiaans tintje gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien en horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk ook eens hier naar meer vegetarische recepten of pasta gerechten!
Hoe lang moet de basilicum bakken?
Die hoef je niet te bakken, kun je gewoon toevoegen!
Maar in het recept staat dat ik hem fijn moet bakken 😉
Ik heb deze salade dit weekend gemaakt voor bij de bbq van een vereniging. Lekker hoor!
Ohh, dat moet hakken zijn… typfoutje haha!
Wel heel fijn om te horen dat het gesmaakt heeft 🙂