Glutenvrij healthy berry kwarkbrood met pompoenpitten. Een gezond en makkelijk te maken tussendoortje, ontbijt of lunch brood!
Mijn favoriete soorten broodjes!
Maak zelf gemakkelijk dit glutenvrije healthy berry kwarkbrood. Goed gevuld met een heerlijke gedroogde bessen mix en knapperige pompoenpitten. Het recept is makkelijk te maken in één kom en staat binnen no-time in de oven. Even laten afkoelen en aanvallen maar!
Regelmatig maak ik een kwarkbrood. De ene keer is dit een eenpersoons broodje en de andere keer is het een groter brood. Het fijne aan kwarkbroodjes is dat je er van alles in kunt stoppen en dat ze eigenlijk altijd lukken! Verder hoeft het brood niet te rijzen en is die snel klaar. Ook kun je ze heel goed invriezen zodat je je vriezer helemaal kunt volstoppen!
Dit recept maakte ik voor DeNotenshop. Ik gebruikte de Healthy Berry Mix en de pompoenpitten. De gedroogde bessen maken het brood lekker zoet en zuur tegelijk en de pompoenpitten zorgen voor een lekkere krokante bite. Natuurlijk kun je elk gedroogd fruit gebruiken dat jij wilt en de pompoenpitten ook vervangen voor nootjes. Maak er vooral een brood van waar jij van geniet en op jou smaak aangepast.
Ik ben weer fan en ga dit recept ook zeker vaker maken. Hij is zo snel klaar en zo makkelijk te maken dat met een beetje planning je er geen omkijken meer naar hebt. Ook ideaal voor drukke dagen en ochtenden dat je even snel iets wilt pakken om mee te nemen. Ik vind dit recept dan ook wel lekker in de ochtend, bij de lunch of als tussendoortje!
Healthy berry kwarkbrood
Ingrediënten
- 125 gram healthy berry mix
- 25 gram pompoenpitten
- 200 gram boekweitmeel
- 250 gram lactose vrije kwark
- 2 el amandelmelk
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 a 2 el maple syrup optioneel
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
- Roer de eieren met de kwark, melk en de eventuele maple syrup los.
- Meng hier de boekweitmeel, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de healthy berry mix door het beslag en verdeel het beslag over het cakeblik.
- Verdeel de pompoenpitten over het beslag en bak je brood in ongeveer 45 minuten gaar.
- Laat je brood afkoelen buiten de oven en laat bijna helemaal afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
Notities
P.s. vergeet je het mij niet te vertellen of laten zien als je dit recept gemaakt hebt? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar meer lunch recepten!
In de beschrijving van het recept staat ” de eieren” door de kwark te mengen.
In de ingrediëntenlijst komen de eieren niet terug. Kan je verklappen hoeveel eitjes door het deeg gaan?
Oeps, jij bent goed! Dankjewel! Er moeten 2 eieren in, zal het meteen aanpassen in het recept! Fijne dag nog Suzanne 🙂