Top start met deze bloemkool oats. Een makkelijk glutenvrij ontbijtje die lekker smaakt en waarbij je gelijk een portie groente binnen hebt.
Met havermout kun je alle kanten op!
Ik ben gek op havermout. In de winter lekker warm en in de zomer als overnight oats variant. En het voordeel van havermout is dat je er alle kanten mee op kan. De laatste tijd ben ik helemaal gek op deze bloemkool oats. Ik maak hem op twee manieren en eet hem vaak warm. Maar soms maak ik hem ook al in de avond en eet ik hem in de ochtend koud op. Dit is echt zo’n ideaal gezond mealprep recept.
Groente bij je ontbijt klinkt misschien een beetje gek maar geloof mij maar dat je de bloemkool niet proeft! Bloemkool heeft een hele neutrale smaak, zeker als je hem combineert met fruit en kaneel of cacao poeder. Zonder dat je het doorhebt werk je zo 100 gram groente naar binnen. Dat is toch fijn!
En makkelijk te maken is dit ontbijtje ook! Alles in een pannetje doen, even roeren, nog even een keertje roeren en je bent al weer klaar. Ik combineer dit ontbijtje graag met gebakken appel, peer, kaki of banaan. Vaak roer ik er nog wat rozijnen of cranberry’s doorheen en top ik het kommetje af met wat granola of nootjes. Het is een fijn vullend ontbijtje die ervoor zorgt dat ik er weer even tegenaan kan! Ik houd ervan.
Hopelijk heb ik je net zo enthousiast gemaakt als ik ben met dit ontbijtje en ga je het proberen! En als je dan toch al groente in je ontbijt aan het stoppen bent, kijk dan even bij deze carrotcake oats!
Bloemkool oats
Ingrediënten
- 30 a 40 gram (glutenvrije)havermout
- 150 ml (haver/amandel)melk
- 1 tl cacao poeder/kaneel
- 1 tl maple siroop optioneel
- 100 gram bloemkool(rijst)
- fruit
- gedroogd fruit
- nootjes/granola
Instructies
- Doe de havermout, kruiden, melk en de bloemkool in een steelpannetje en breng deze zachtjes aan de kook.
- Roer de havermoutpap goed door totdat je de gewenste dikte krijgt.
- Schep je pap in een kommetje en garneer met jouw favoriete toppings.
- Geniet ervan!
P.s. ik ben benieuwd of jij net zo’n fan bent van dit ontbijtje als ik. Laat je mij dit weten? Dat vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lilsovescooking. En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.
Hoi.
Bedankt voor je recept.
De oats hadden een heel fijne structuur. De smaak viel goed mee. (Was er wat bang voor )
Ik vind de bloemkoolgeur wel storend. Volgende keer ga ik voor een minder diep potje. Misschien helpt dat.
Groeten Ellen.
Goed idee! Dankjewel voor je berichtje 🙂