Makkelijk klein kwarktaartje

Makkelijk klein kwarktaartje

Makkelijk klein kwarktaartje met een bodem van koekjes en frisse vulling. Een top taartje om je favoriete koekjes in te verwerken!

Cookies and cheesecake!

Ik ben gek op makkelijke kleine kwarktaartje. Binnen no-time staat er een lekker taartje op tafel waar je van kunt genieten! Ik gebruik graag mijn favoriete koekjes als bodem, hierop maak ik dan een frisse vulling die niet te machtig is. Als laatste versier ik dan mijn taartje met de lekkerste toppings en klaar is je kleien kwarktaartje.

Dit taartje is echt heel makkelijk te maken. Je maalt je favoriete koekjes fijn en roert die door de boter. Bodem even afbakken en dan kun je al door met de vulling. Kies je favoriete yoghurt uit, maak de gelatine klaar en opstijven maar. Daarna kies je je favoriete fruit, chocolade, meer koekjes of nootjes en versier je je taartje. Ik weet zeker dat dit echt een kleine show topper wordt.

Het taartje is goed van te voren te maken en is heerlijk bij de koffie of thee of als toetje. En maak je hem voor een speciale gelegenheid? Dan is die ook top bij de brunch of als ontbijt! Ik maak dit taartje graag met overgebleven pepernoten en kerstkoekjes. Dan ben ik daar gelijk vanaf en ik heb een heerlijke bodem. Maar je kunt dit natuurlijk ook doen met zelfgemaakte koekjes of jouw favoriete koekje.

Eigenlijk is dit meer een basis recept waar je alle kanten mee op kan. Ga je voor een feestdag, chocolade smaak, fruit smaak of juist klassiek vanille? Het kan allemaal. Houd deze basis aan en je taartje lukt gegarandeerd! Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Makkelijk klein kwarktaartje

Makkelijk klein kwarktaartje

Makkelijk klein kwarktaartje met een bodem van koekjes en frisse vulling. Een top taartje om je favoriete koekjes in te verwerken!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang mini taartje
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 60 gram (glutenvrije) koekjes
  • 10 gram ongezouten boter

Vulling

  • 200 gram yoghurt*
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille
  • 1/3 sinaasappel sap + rasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
  • Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit goed aan in je springvorm. Dit lukt het beste met een natte lepel.
  • Bak je bodem in 10 minuten af in de oven. De bodem zal uitharden als die afkoelt.
  • Laat je bodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Rasp de sinaasappel en pers zijn sap uit.
  • Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en giet als laatste de klaargemaakte gelatine door het beslag.
  • Schenk je vulling over de bodem en laat je taartje voor twee uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan.

Notities

*Kies jouw favoriete koekjes en yoghurt die je het beste bij elkaar vind passen!
Ik maakte dit recept voor het eerst voor Consenza.
Trefwoord fruit, glutenvrij, koekjes, kokosyoghurt, kwarktaart, mini taartje, taart

P.s. ik ben benieuwd hoe jij dit taartje maakt. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt een reactie achterlaten onder deze post of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn mini taartjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept