Glutenvrije breakfast cake om de dag lekker te beginnen. Een heerlijk en makkelijk appelmoes brood vol granola en kaneel.
Cake als ontbijt is toch echt top!
Maak makkelijk en snel deze glutenvrije breakfast cake zodat je de dag goed kan starten. Dit brood is gemaakt van appelmoes, kaneel en granola waardoor die heerlijk smaakt. Glutenvrij, lactose vrij en ideaal om in te vriezen.
Ik ben echt gek op het maken van cakes. Het liefst maak ik er elk weekend eentje zodat ik de hele week een lekker ontbijtje en tussendoortje heb. Dit keer besloot ik eens iets anders te maken dan de standaard bananenbroden. Ik maakte een cake van appelmoes. Appelmoes doet eigenlijk hetzelfde als banaan, maar dan met een ander smaakje.
Deze cake smaakt ook echt als een brood/cake en is daarom super goed te beleggen. Ik kies graag voor een (dikke) laag pindakaas, maar wat boter of appelstroop is ook heerlijk. De cake smaakt verder heerlijk naar kaneel en is een klein beetje zoet. Ben je nou een echte zoetekauw, voeg dan wat extra maple syrup of honing toe.
Om de cake toch iets spannender te maken dan alleen kaneel en appelmoes voegde ik granola toe. Dat deed ik al eerder in dit bananenbrood, maar dit brood smaakt dus echt anders! Ik vind het persoonlijk een erg lekkere toevoeging. Je proeft het niet enorm, maar er zit toch een klein krokantje in je beslag en een extra smaakmaker.
Ik ben heel benieuwd wat jij van dit brood vind! Geniet ervan!
Breakfast cake
Ingrediënten
- 200 gram appelmoes suikervrij
- 175 gram (glutenvrij)havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- maple syrup naar smaak
- 60 gram granola*
- 1 tl baking soda + 1 el appelazijn optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Roer de eieren en de appelmoes goed door elkaar.
- Schep hier vervolgens de amandelmeel, havermeel, eieren, bakpoeder, kaneel, maple syrup en 2/3 van de granola doorheen en spatel goed door elkaar. Proef of je beslag zoet genoeg vindt en voeg anders nog wat maple syrup toe.
- Roer de baking soda en de appelazijn door elkaar en spatel deze voor extra luchtigheid door je beslag.
- Schep je beslag in het cakeblik en verdeel de overige granola over het beslag.
- Bak je cake voor 45 a 50 minuten af in de oven.
- Haal je cake uit de oven en laat goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Notities
P.s. wat vind jij van dit ontbijt brood? Laat je mij jouw mening weten? Vind ik leuk om te horen! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer ontbijt recepten!