Makkelijke pompoensoep met sinaasappel en kaneel. Een heerlijke, verwarmende en gezonde soep vol van smaak.
Binnen no-time staat deze pan vol soep op tafel!
Makkelijke pompoensoep met sinaasappel, kaneel en een beetje pit. Dit is een heerlijke, verwarmende en gezonde soep vol smaak. Een top soep voor in de winter!
Ik ben echt gek op pompoensoep. Er zijn weinig varianten die ik niet lekker vindt. En omdat er ook zoveel varianten van pompoensoep zijn, leek het mij leuk om aan deze soep een kleine twist te geven. Namelijk met sinaasappel, kaneel en optioneel een paar chili flaxes.
Het leuke van dit recept is dat ik deze soep mocht maken voor het winter magazine van Miss Glutenvrij. Een heel leuk magazine vol glutenvrije recepten, tips, blogs en inspiratie. Ideaal voor als je wat meer wilt weten over glutenvrij eten, tips wil of op zoek bent naar leuke hot spots. Ik voelde mij dan ook heel erg gevleid dat ik hiervoor een driegangen menu mocht maken.
Ik begon met deze heerlijke pompoensoep, vervolgens maakte ik een vegetarische risotto met feta en ik sloot af met makkelijke cheesecake bites. Alle recepten zijn makkelijk te maken, volledig glutenvrij en ook goed lactose vrij te maken. Zo kan iedereen genieten van een heerlijk menu vol lekkers!
- Klik hier voor het recept van de risotto.
- Kijk hier voor het recept van de cheesecake.
Ik ben heel benieuwd of jij deze soep gaat maken of misschien wel het hele menu. De recepten vond ik heerlijk om te combineren en ik heb er ook enorm van genoten. Hopelijk jij ook. Ga zelf aan de slag en geniet ervan.
Pompoensoep met sinaasappel
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 2 tomaten
- 2 sjalotjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 tl kaneel
- 1 sinaasappel sap
- 10 gram peterselie vers
- 2 bouillonblokjes groente
- 250 ml kokosmelk
- 750 ml water
- 1 el tamari/soja saus optioneel
- zout/peper naar smaak
- chili flaxes optioneel
Instructies
- Snijd de pompoen en de tomaat in stukken, snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de gember in hele kleine stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een soep pan en fruit de ui, knoflook, gember en eventueel de chili flaxes.
- Voeg de pompoen toe en roerbak alles voor ongeveer 5minuten. Voeg dan de tomatenpuree, kaneel en tomaten toe en bak alles nog voor 2 minuten.
- Doe de bouillonblokjes, kokosmelk, sap van een sinaasappel, optioneel de tamari/soja saus en het water in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep totdat de pompoen helemaal zacht is.
- Pureer de groente, of stop alles in een blender voor een fijnere soep, met de peterselie tot de gewenste dikte van de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met geroosterde pitjes en nootjes zoals pompoenpitten, pijnboompitten, amandelen en walnoten. En een stokbroodje meteen lekkere dip van bijvoorbeeld Hüttenkäse met tomaatjes, hummus of kruidenboter.
Notities
P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van de soep vond. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. En vergeet ook niet om gelijk even op de Insta van MissGlutenvrij te kijken!
Pingback: Risotto met champignons paprika en feta • Lislovescooking
Pingback: Makkelijke cheesecake met rood fruit compote • Lislovescooking