Risotto met champignons, paprika en feta

Risotto met champignons paprika en feta 

Vegetarische risotto met champignons, paprika en feta. Een heerlijk uitgebreide maaltijd die makkelijk te maken is en vol smaak is.

Niets zo lekker als een grote pan vol risotto.

Vegetarische risotto vol met champignons, paprika en zoute feta. Een heerlijke maaltijd die vol smaak is en makkelijker te maken dan je denkt.

Ik ben gek op een lekkere risotto. Het liefst eentje met champignons maar met tomaatjes, bietjes of courgette vind ik ook erg lekker. Dit keer ging ik voor een variant met champignons en paprika. Deze twee groente combineren heerlijk samen en geven de risotto een umami en toch ook zoete smaak. De zoute feta maakt dit gerecht helemaal af.

Risotto met champignons, paprika en feta

Dit recept mocht ik maken voor het glutenvrije winter magazine van Miss Glutenvrij. Super leuk dat ik hier aan mee mocht werken en heb mijn best gedaan om een 3-gangenmenu te bedenken die naast glutenvrij en lactose vrij ook makkelijk te maken is en met gangbare ingrediënten. Zo kan je zien dat ik een deel van de ingrediënten voor deze risotto ook in de pompoensoep met sinaasappel gebruik. Dit scheelt weer ingrediënten kopen en sluiten de gerechten mooier op elkaar aan.

Om het menu helemaal compleet te maken sloot ik het menu af met een makkelijke cheesecake. Ik vond het echt super leuk om een menu te bedenken en al helemaal dat die gedrukt werd in het magazine van Miss Glutenvrij. Kijk ook zeker eens op hun website voor glutenvrije tips, tricks, recepten en hotspots!

Geniet lekker van deze makkelijke risotto die na wat roeren zo bij jou op tafel staat. Vergeet ook zeker de pijnboompitten niet, want die maken het recept helemaal af!

Risotto met champignons, paprika en feta

Risotto met champignons, paprika en feta

Vegetarische risotto met champignons, paprika en feta. Een heerlijk uitgebreide maaltijd die makkelijk te maken is en vol smaak is.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 29 min
Totale tijd 39 min
Gang dinner
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram risotto rijst
  • 400 gram kastagne champignons
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 gram verse peterselie
  • 2 bouillonblokjes groente
  • 500 a 750 ml water heet
  • 200 gram (plantaardige) feta
  • zout/peper naar smaak
  • klontje (plantaardige) boter
  • witte wijn optioneel
  • tamari/soja saus optioneel
  • pijnboompitten

Instructies
 

  • Snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. 
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en knoflook. 
  • Bak de champignons mee en roerbak ze totdat ook deze glazig zijn.
  • Voeg de risotto rijst toe en roer goed door de groente. Los ondertussen de bouillonblokjes op in het hete water. Schenk steeds een beetje hete bouillon bij de risotto, roer steeds alles goed door net zolang totdat de bouillon is opgenomen. Schenk dan weer wat bouillon in de pan en ga zo door totdat de rijst helemaal gaar is. 
  • Doe ik een andere koekenpan ook een beetje olijfolie en bak hier de paprika’s in voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur. 
  • Hak de peterselie fijn, verbrokkel de feta en roosterde pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  • Zodra de risotto rijst gaar is voeg je zout en peper naar smaak toe, de peterselie, paprika, het klontje boter en eventueel de wijn en tamari voor een smeuïge en unami risotto. 
  • Serveer met de feta en de pijnboompitten. 

Notities

P.s. je kan de champignons ook roerbakken in een koekenpan met wat boter voor een extra bite. Dan maak je de risotto alleen met de sjalotjes, knoflook en de bouillon en voeg je de champignons tegelijk toe met de paprika.
Trefwoord 3-gangenmenu, champignons, dinner, feta, glutenvrij, hoofdgerecht, lactose vrij, Miss Glutenvrij, paprika, risotto, vegetarich

P.s. wat vond jij van deze risotto? Laat je mij dit weten? Ik hoor het graag! Je kan hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk ook eens op de Instagram pagina van Miss Glutenvrij.

Bewaar deze risotto op Pinterest!
Risotto met champignons, paprika en feta

2 Comments

  1. Pingback: Pompoensoep met sinaasappel • Lislovescooking

  2. Pingback: Makkelijke cheesecake met rood fruit compote • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*