Banana protein cupcakes van Lot Beukers. Een makkelijk tussendoortje of ontbijtje dat heerlijk en voedzaam is!
Cupcakes zijn altijd fijn!
Banana protein cupcakes van Lot Beukers. Makkelijk, gezond en voedzaam is nog nooit zo lekker geweest. Makkelijk te maken, vol eiwitten en heel erg lekker!
Zijn jullie net zo gek op bananenbroden en cupcakes als ik? Dan moet je dit recept echt maken! Dit zijn de banana protein cupcakes uit het nieuwe boek van Lot Beukers. En ik mocht daar aan meewerken, hoe tof is dat! Eind vorig jaar kreeg ik van Lot de vraag of ik haar wou helpen met haar nieuwe boek, The Best of Beukers, dat wou ik wel en afgelopen maanden hebben Lot, Els, Karin en ik hard gewerkt en is het boek uitgekomen.
Het is een boek vol met de lekkerste recepten uit Lot haar vorige boeken. En ik heb de meeste recepten geproefd en kan beamen dat de recepten heel lekker zijn! De recepten van Lot zijn gezond, eiwitrijk, meestal makkelijk te maken en ook goed glutenvrij te maken. Het zijn recepten die je verzadigen maar tegelijk ook lekker zijn en ideaal om mealpreppen.
Van hartig tot zoet en van ontbijt tot avondeten. Dit boek heeft het allemaal. Ik vond de falafel pizza erg lekker net als de appel en custard rolletjes, makkelijke borrelbroodjes en de worteltaart. Een van mijn favoriete waren de Bollen van Beuker en die gaan zeker nog vaker bij mij uit de oven rollen!
Lot is een meester in recepten bedenken die goed voor je zijn en Els heeft het boek prachtig vorm gegeven. Samen met Karin was ik verantwoordelijk voor de foto’s. Karin is echt een meesterbakker en is heel goed in de recepten van Lot er op zijn mooist uit laten zien. Daarna mocht ik het op de foto zetten en spelen met de styling. Dat vind ik toch ook wel echt het leukste!
En vandaag mag ik met jullie het recept voor deze fijne banana protein cupcakes delen. Ik kan niets anders zeggen dan stroop je mouwen op, zet je bakspullen klaar en bakken maar! Ga jij ze maken?
Banana protein cupcakes van Lot Beukers
Ingrediënten
Beslag
- 45 gram (glutenvrije)havermeel
- 150 gram banaan rijp
- 2 eieren
- 45 gram whey bananensmaak
- 30 gram kokosmeel
- 3 gram bakpeder
- 3 gram vanille aroma
- 2 gram kaneel
- snufje zout
Frosting
- 150 ml Griekse yoghurt 0% vet
- 25 gram whey vanille
- 2 gram kaneel
- 10 gram honing
Instructies
- Verwarm je oven alvast voor op 175 graden.
- Doe all ingrediënten voor het beslag in een blender of mixer en meng dit goed door elkaar.
- Giet dit vervolgens in een muffin of cupcake bakvorm en schuif dit in het midden van je oven. Bak af in ongeveer 25 minuten.
- Pak een kommetje en meng daarin alle ingrediënten voor de frosting. Zet dit even in de koelkast zodat het mooi kan opstijven. Laat de cupcakes, zodra ze klaar zijn, even afkoelen en decoreer vervolgens met de frosting.
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij deze taart ook gaat maken. Laat je dit mij en Lot weten? Dat kan via de reacties hieronder of tag ons op Instagram, vinden we leuk!