Glutenvrij aardbeien ontbijt kwarktaartje. Een recept voor kleine taartjes met een luchtige cake bodem en een frisse yoghurt laag.
Ik ben echt gek op taart!
Maak zelf een glutenvrij aardbeien ontbijt kwarktaartje om de dag mee te beginnen of als traktatie bij de koffie. De taartjes hebben een luchtige cake bodem en een frisse yoghurt laag. De aardbeien laag maakt dit taartje helemaal compleet. Glutenvrij en lactose vrij genieten!
Hoe goed klinkt een taartje met een luchtige cake bodem, yoghurt, aardbeien en een klein beetje citroen? Ik vond het super klinken en daarom heb ik er een taartje van gemaakt! Het kost misschien even wat tijd voordat dit taartje klaar is, maar het resultaat mag er zijn!
Als eerst maak je een luchtige cake bodem van meel, amandelmeel, havermout en eventueel wat nootjes of kokos. De geraspte citroen zorgt ervoor dat de bodem lekker fris wordt. Deze bak je af in de oven en daarna ga je door met het maken van de kwark laag.
De witte laag is gewoon jouw favoriete yoghurt. Ik ga graag voor kokosyoghurt want daar reageert mijn buik het beste op. De roze laag is yoghurt met aardbeien en wat citroensap. Lekker zoet maar toch ook heerlijk fris. Ik vind dit zo’n fijne combinatie.
Het moeilijkste aan dit taartje is nog het wachten totdat alle kwark lagen zijn opgesteven. Maar zodra die dan klaar zijn is het echt smullen. Lekker bij het ontbijt, bij de koffie of als toetje. Verder serveer ik er nog wat vers fruit bij en wat nootjes om het taartje helemaal af te maken. Maar kies vooral waar jij gelukkig van wordt.
Geniet ervan! En mocht je nog op zoek zijn naar nog meer kleine taartjes? Kijk dan even hier!
P.s. inspiratie voor dit taartje komt van het blog van Oh.My.Pie!
Aardbeien ontbijt kwarktaartje
Ingrediënten
Cake bodem
- 50 gram glutenvrije meelmix*
- 30 gram amandelmeel
- 10 gram (glutenvrije)havermout
- 1 ei
- 50 gram kokosyoghurt/appelmoes/bananenmoes
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 citroen rasp
- 1 tl vanille
- 1 el maple syrup/honing
- 1 el gehakte nootjes/kokosrasp optioneel
Kwarktaart lagen
- 200 gram kokosyoghurt
- 100 gram (diepvries)aardbeien
- 1 tl citroensap
- 3 blaadjes gelatine
- 1 el maple syrup/honing optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet twee springvormpjes van 10 a 12 cm in of bekleed ze met bakpapier.
- Start met het maken van de cakebodem. Rasp de citroen en roer deze door de yoghurt/appelmoes/bananenmoes, zoetmiddel en het eitje.
- Schep vervolgens de overige ingrediënten voor de bodem totdat je een plakkerige beslag zonder klontjes hebt.
- Verdeel dit over de 2 springvormpjes en bak je bodems in 10 a 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
- Vervolgens ga je aan de slag met de eerste kwark laag. Week 1,5 gelatine blaadjes volgens de verpakking en roer deze door de kokosyoghurt. Verdeel over de 2 springvormen en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Hierna maak je de roze laag. Pureer de aardbeien met de yoghurt, citroensap en het eventuele zoetmiddel. Week 1,5 gelatine blaadjes volgens de verpakking en roer dit door de gepureerde aardbeien. Verdeel dit ook over de 2 springvormen en zet weer voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Garneer jouw taartjes met je favoriete toppings en geniet ervan!
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit kleine taartje ook gaat maken! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.