Grapefruit overnight oats

Grapefruit overnight oats

Begin je dag goed met dit makkelijk grapefruit overnight oats ontbijtje. Ideaal voor de mealprep en glutenvrij, lactose vrij en vegan.

De makkelijkste start die er is.

Maak gemakkelijk en snel dit grapefruit overnight oats ontbijtje. Een heerlijk fris en voedzaam ontbijt om de dag goed te starten. Heerlijk van smaak, super simpel en glutenvrij, lactose vrij en vegan te maken.

Ik vind het heerlijk om de dag te starten met havermout. Havermout vind ik lekker om warm als pap te eten, maar koud als overnight oats is dit ook heerlijk. Dit keer maakte ik een variant met grapefruit. De grapefruit zorgde ervoor dat je een heerlijk subtiele, frisse smaak krijgt die heel fijn is in de ochtend.

Hoe maak je nou overnight oats? Nou dat is heel simpel! Je roert havermout, melk en yoghurt door elkaar en zet dit schaaltje voor een nachtje in de koelkast. De volgende dag roer je je havermoutje even goed door elkaar en serveer je er jouw favoriete toppings bij.

In dit recept verving ik een deel van de melk door grapefruit sap en het vruchtvlees. Ik voegde wat kaneel en honing toe als smaakmaker en verder deed ik niks anders. Bij de smaak van grapefruit vond ik banaan en blauwe bessen heel lekker smaken en serveerde ik die als topping. Vaak doe ik ook nog wat granola on top voor die krokante crunch.

Ik ben benieuwd of jij dit ontbijt net zo fijn vind als ik. Veel mealprep plezier en geniet ervan!

Grapefruit overnight oats

Grapefruit overnight oats

Begin je dag goed met dit makkelijk grapefruit overnight oats ontbijtje. Ideaal voor de mealprep en glutenvrij, lactose vrij en vegan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediënten
  

 • 60 gram (glutenvrije)havermout
 • 1 grapefruit
 • 50 ml (amandel)melk
 • 50 gram (kokos)yoghurt
 • 1 tl kaneel
 • 1 el honing optioneel
 • vers fruit
 • granola*

Instructies
 

 • Pers de grapefruit uit en probeer iets van het vruchtvlees los te krijgen uit de schil.
 • Meng alle ingrediënten, behalve het verse fruit en de granola, door elkaar en zet voor een nachtje in de koelkast.
 • Haal de volgende dag uit de koelkast en roer even door.
 • Garneer met granola en vers fruit en geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte de glutenvrije granola van OotGranola.
Trefwoord baked oats, glutenvrij, granola, grapefruit, havermout, lactose vrij, mealprep, ontbijt, ootgranola, overnight oats, samenwerking

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit ontbijtje vindt. Laat je dat aan mij weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien! En hier vind je nog veel meer havermout ontbijtjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Grapefruit overnight oats

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*