Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache. Deze taart is niet alleen een feestje om te eten maar ook leuk om te maken!

Dit is een echte taart!

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache. Een echte feesttaart vol van smaak. Niet alleen lekker om te eten, maar ook heel leuk om te maken. Niet te moeilijk en te versieren naar jou smaak!

Ik bak niet vaak een fancy taart, maar als ik het doe dan doe ik het ook goed! Voor mijn verjaardag dit jaar bakte ik een ‘echte’ taart met slagroom en chocolade en net iets meer maple syrup dan ik normaal doe. Helemaal niks mis mee, maar als je alles in je eentje moet opeten niet altijd verstandig. Tenzij je natuurlijk jarig bent en alles kan uitdelen wat je bakt!

Daarom besloot ik dit jaar echt uit te pakken. Ik maakte een mousse taart met een glutenvrije bodem van havermout, amandelmeel, dadels en macadamia noten. Vervolgens maakte ik een hele subtiele perzikmousse die luchtig maar ook romig is. Om de taart dan helemaal af te maken schonk ik er een witte chocolade ganache op die heerlijk combineert met de subtiele perziksmaak.

Het resultaat is een luchtige, net niet te zoette, smaakvolle taart met een lekkere stevige bodem. Ik versierde de taart met blauwe bessen, nootjes en nog meer witte chocolade, maar kies vooral wat jij lekker vind.

En om te vieren dat ik jarig ben mag ik vanaf mijn verjaardag, 11 juni t/m eind juli een leuke kortingscode van 10% met jullie delen van DeNotenshop! Gebruik de code LISLOVESCOOKING10 om 10% korting te krijgen. De code is éénmalig geldig en alleen geldig als je ingelogd bent. Deze hele taart heb ik met producten van hun website gemaakt en ik ben ook echt fan van DeNotenshop. Kijk hier maar eens naar welke andere recepten ik nog meer voor hun ontwikkelde.

Om terug te komen op de taart, heel veel bakplezier en geniet ervan!

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 35 min
Gang Taart, Zoet
Porties 1 taart

Ingrediënten
  

Bodem

  • 75 gram (glutenvrije)havermeel
  • 75 gram (glutenvrije)havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 8 medjoul dadels
  • 50 gram macadamia noten
  • rasp 1 citroen
  • 30 gram amandelmelk
  • 1 tl vanille
  • snufje zout

Perzikmousse

  • 150 gram perzik diepvries
  • 150 gram (plantaardige)slagroom
  • 200 gram (kokos)yoghurt stevig
  • 3 a 5 el maple syrup
  • 1 tl vanille
  • 5 blaadjes gelatine

Witte chocolade ganach

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram (plantaardige)slagroom

Instructies
 

  • Begin met het maken van de bodem. Hak de macadamia noten grof, ontpit de dadels en rasp de citroen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Kneed vervolgens alle ingrediënten voor de bodem tot een stevig deeg en druk die goed aan op de bodem van de springvorm. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten af en laat volledig afkoelen.
  • Vervolgens ga je aan de slag met de perzikmousse. Klop de slagroom luchtig. Pureer de yoghurt met de perzik, de maple syrup en de vanille tot een gladde puree en proef of je deze zoet genoeg vindt.
  • Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer deze door het perzik mengsel. Schep hier voorzichtig de slagroom doorheen en schenk dit boven op je taartbodem. Zet je taart voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Zodra je taart opgesteven is ga je aan de slag met de chocolade ganache. Verwarm de slagroom in een steelpan totdat die warm is, let wel op dat je slagroom niet gaat koken. Haal je slagroom van het vuur en roer hier je witte chocolade doorheen. Laat dit op kamertemperatuur komen en verdeel de ganache vervolgens over de perzikmousse heen. Zet je taart weer voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  • Garneer je taart met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Trefwoord amandelmeel, DeNotenshop, ganache, glutenvrij, kwarkbrood, lactose vrij, macadamia, medjoul dadels, mousse, perzik, samenwerking, slagroom, taart, verjaardag, verjaardagstaart

P.s. ga jij deze fancy taart ook maken? Laat je mij dit dan weten? Ik hoor en ziet het heel graag! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook zeker op Pinterst!
Glutenvrije perzikmousse taart met witte chocolade ganache

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




*