Amandel rucola spread

Amandel rucola spread

Maak zelf een lekkere spread voor op brood of door je eten. Dit is een amandel rucola spread met citroen en heeft een hartig tintje!

In een handomdraai maak je zelf de heerlijkste spreads.

Het is makkelijker dan je denkt. Maak zelf een lekkere spread voor op brood of om door je eten te roeren. Deze post gaat over een amandel rucola spread met frisse citroensap en heeft een hartig tintje! Het recept is zelfs vegan te maken en met wat voorbereiding staat die snel op tafel!

Pesto vind ik echt heerlijk! Het is niet alleen een lekkere spread maar geeft zoveel diepte aan je gerecht. Een nadeel van pesto vind ik dat het altijd zo vettig is. Daarom leek het mij leuk om zelf een spread te maken die gebaseerd is op een pesto.

Amandel rucola spread
Heel erg lekker is deze spread door de quinoa, met wat extra rucola en amandelen, gewokte courgette, cherry tomaatjes, olijven en radijsjes. Maak het helemaal af met wat feta en een beetje extra knoflook en citroensap.

Ik koos ervoor om geroosterde amandelen en rucola te gebruiken als basis. Dit maakte ik romig door olijfolie en citroensap eraan toe te voegen. Een teentje knoflook als smaakmaker samen met wat citroenrasp en zout en peper. Maal deze spread niet te lang zodat je ook nog een lekkere spread hebt voor op brood.

Het recept kost eventjes tijd. De amandelen moeten minimaal acht uur weken zodat ze lekker zacht worden. Maar daarna ben je zo klaar en heb je een heerlijke romige spread met een heleboel smaak!

Amandel rucola spread

Recipe by lislovescookingCourse: spreads en dips
Servings

1

servings
Prep time

8

hours 
Cooking time

5

minutes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de amandelen in een laagje water weken voor minimaal 8 uur. Het weken zorgt ervoor dat de spread straks lekker romig wordt.
  • Na 8 uur giet je de amandelen af en maal je deze grof. Als de amandelen grof gemalen zijn voeg je beetje bij beetje de olijfolie, rucola, edelgistvlokken, knoflook en citroensap toe. Maal dit net zo lang fijn totdat je een smeerbare spread hebt.
  • Voeg als laatste zout, peper, chiliflaxes en citroenrasp naar smaak toe.

Notities

  • Je spread blijft maximaal een week goed in de koelkast in een afgesloten potje.

P.s. ik ben benieuwd of jij deze spread of een van mijn andere spread en dip recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

One Comment

  1. Pingback: Doperwten hummus • lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*