Een heerlijk, glutenvrij taartje gemaakt van appel en pruimen bovenop
Het is weer volop pruimen seizoen… Ik houd ervan. Pruimen kunnen zo zoet en sappig zijn. Niet alleen lekker om zo op te eten, maar ook heel erg lekker om iets mee te bakken.
Ik kreeg van mijn oma, die die van de buurman had gekregen, een doosje vol pruimen uit de tuin. De pruimen waren al erg rijp en moesten daarom snel opgegeten worden!
Ik besloot er twee lekkere ontbijttaartjes van te maken. In de bodem van de taartjes verwerkte ik appel zodat de taartjes lekker licht van structuur zijn, maar toch lekker zoet! De dadels, specerijen en noten geven dit taartje een lekkere kick. En dan de gebakken pruimen bovenop…. zo lekker zoet!
Appel en pruimen ontbijttaartje
Course: Ontbijt, Mini taartjes4
servings30
minutes40
minutes2 taartjes van 12 cm
Ingrediënten
60 gr boekweitmeel
10 gr kokosmeel
1 ei
2 tl bakpoeder
1 tl oh my badass pie kruiden – green gypsy spices*
1 tl honing
3 dadels
snufje zout
1 appel
4 pruimen
Optioneel: paranoten
* kaneel, nootmuskaat en sinaasappelrasp werkt ook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van twee springvormpjes met bakpapier en vet de randen in
- Rasp de appel grof
- Ontmoet de pruimen en snijd deze doormidden
- Snijd de dadels in kleine stukjes
- Meng de geraspte appel met de meelsoorten, ei, honing, bakpoeder, dadels en kruiden
- Verdeel het beslag in over de twee vormpjes
- Leg de pruimen helften op het taartje en druk deze een klein beetje in het beslag
- Verbrokkel wat paranoten over de bovenkant van het taartje
- Bak de taartjes in 30 minuten gaar en laat ze minimaal 10 minuten afkoelen voordat je ze uit hun vormpje haalt
Notities
- Je kunt dit taartje ook goed invriezen
P.s. ga jij dit taartje ook maken? Laat je mij dan jou reactie horen of creatie zien. Dit kan hieronder in de reacties of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.