Laatst bakte ik deze heerlijke cake. Helaas niet voor mijzelf maar voor een vriendin die haar stageplek wou trakteren op cake! Super leuk om te doen en dat ze aan mij dacht!
De cake moest glutenvrij zijn en ze vond appel en mango erg lekker vinden. Ik bedacht een gesuikerde topping die de cake lekker crunchy maakt!
Deze cake is niet moeilijk te maken en echt heel erg lekker! Ik hoorde dat die in een twee dagen op was! Dat zie ik als een groot compliment!
Lees hieronder het hele recept.
Appel-mango cake
Course: Gebak, Tussendoortje12
servings15
minutes45
minutesIngrediënten
175 gr boekweitmeel
2 eieren
100 gr mango puree
1 el koek en speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
75 lichtbruine suiker
100 gr mango
1 appel
50 gr hazelnoten
1 el honing
10 gr lichtbruine suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in
- Schik de appel, ontdoe deze van zijn klokkenhuis en snijd deze in kleine blokjes en snijd de mango in blokjes
- Roer de eieren los, meng deze met de mango puree en 75 gr bruine suiker
- Meng het eiermengsel met de boekweitmeel, kruiden en bakpoeder tot een egaal beslag
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes
- Meng driekwart van de appel en mango en de helft van de hazelnoten door het beslag
- Schep het beslag in de cakevorm
- Meng de overige hazelnoten, appel en mango met de honing en overige bruine suiker totdat alles bedekt is met een suikerlaagje
- Verdeel deze over de bovenkant van de cake
- Bak de cake in 45 minuten gaar
- Laat hem een halfuurtje afkoelen voordat je de cake aansnijdt
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze cake maakt? Laat je mij je creatie zien? Dit kan je doen via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.
Pingback: Mango en macadamia mini taartje • lislovescooking