Klein glutenvrij appeltaartje met stukjes pure chocolade en amandelen. Een ontbijt appeltaartje met een verrassende twist en lekkere smaak!
Een appeltaartje met de smaken van karamel, nootjes en een vleugje zeezout.
Een klein glutenvrij appeltaartje met stukjes pure chocolade en amandelen. Dit is een ontbijt appeltaartje met een verrassende twist en lekkere smaak! Door het gebruik van dadels wordt dit taartje lekker zoet, de nootjes zorgen voor een bite en de chocolade voor een verrassend effect. Voeg wat maca poeder en zeezout toe en je hebt zelfs nog een hint van karamel zeezout in je taartje!
Ik ben gek op ontbijttaartjes en deze vond ik extra leuk om te maken! De roos bovenop dit taartje maakt het ontbijttaartje helemaal af en zorgt ervoor dat je van tevoren al weet dat dit geen standaard appeltaartje is.
Het klinkt misschien als een gekke combi maar appel, chocolade, nootjes en karamel gaan heel goed samen. De smaken komen allemaal mooi uit en zorgen voor een spektakel op tafel! Want ik at dit taartje dan wel als ontbijt maar bij de koffie, thee of als toetje is die ook super lekker.
En laat je niet ontmoedigen door het roosje… Want of je van de appel nou een roosje, plakjes of stukjes maakt, dat maakt niet uit. Het taartje blijft even lekker en ziet er nog steeds heel goed uit!
Duik zelf lekker de keuken in om dit taartje uit jouw oven te laten rollen. Geniet ervan en laat je smaakpupilleen genieten!
Karamel appeltaartje
Course: Ontbijt, Mini taartje1
servings10
minutes40
minutesDit is voor een taartje van ca. 12 cm
Ingrediënten
50 gr (boekweit)meel
1 ei
1 appel
2 medjoul dadels
10 amandelen
1 el cacao nibs/pure chocolade stukjes
1 tl bakpoeder
1/2 tl honing
1/2 tl kaneel
optioneel: 1 tl maca poeder
snuf zout
1/2 tl kokosbloemsuiker
Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in en verwarm de oven op 180 graden
- Rasp de 1/2 appel grof, hak 7 amandelen voor het taartje in stukjes en ontpit de medjoul dadels
- Meng het meel met het ei, bakpoeder, geraspte appel, honing, kaneel en optioneel maca poeder tot je een beslag zonder klontjes hebt
- Prak de medjoul dadels fijn en meng dit met de overige ingrediënten door het beslag
- Schep je beslag in je springvormpje en strijk de bovenkant glad
- Snijd de andere 1/2 appel in dunne plakjes, verwarm deze in de koekenpan of magnetron zodat ze wat zachter worden en bekleed de bovenkant van het taartje in een roos vorm* (begin aan de buitenkant en werk naar binnen toe)
- Strooi de (kokosbloem)suiker over de bovenkant van de appel en bak je taartje in ongeveer 40 minuten gaar in de oven
- Hak de overige amandelen in kleine stukjes en strooi deze met wat extra stukjes chocolade over je taartje
Notities
- Je kunt dit taartje invriezen voor later of bewaren in de koelkast voor ongeveer 3 dagen
- *Geen zin om het roosje te maken? Geen probleem, leg ze er dan gewoon in plakjes of stukjes bovenop. Net zo lekker!
P.s. ik ben erg benieuwd wat jij van dit kleine taartje vind. Ga je dit taartje of een van mijn andere ontbijtjes of mini taartjes maken dan hoor of zie ik dat graag. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of op Facebook op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!