Bananenbrood cheesecake taartje

Bananenbrood cheesecake taartje

Maak gemakkelijk dit glutenvrije bananenbrood cheesecake taartje. Heerlijk als ontbijt, toetje of als gezond tussendoortje!

Bananenbrood en cheesecake in één recept.

Hoe leuk is een bananenbrood cheesecake taartje? Dit taartje heeft twee van mijn favoriete bakrecepten in één recept. Ik combineerde glutenvrij bananenbrood met een romige cheesecake laag en ging daarna helemaal los met de toppings. Want hoe leuker en mooier het taartje eruit ziet, hoe blijer ik ervan wordt!

Het fijne aan dit recept is dat je gewoon plakjes bananenbrood die oud liggen te worden kunt gebruiken. Ik heb regelmatig een paar plakjes over die ik niet meer zo wil eten, want ik houd nou eenmaal van afwisseling. Je hoeft dan alleen nog maar de vulling te maken, die erover heen te gieten en het taartje te bakken. Je kunt ook je eigen smaak aan dit taartje geven want elk bananenbrood is hier geschikt voor.

Bij mij scheurde het taartje wel aan de bovenkant. Ik denk dat dit komt omdat de vulling van het taartje vegan is. Maar dat die scheurt is geen probleem want na het bakken en opstijven komt het leukste… Je kunt dan je taartje versieren met jouw favoriete toppings! Ik ga zelf graag voor compote zoals die in het All Day Brunch e-book, vers fruit, klein beetje gesmolten chocolade en wat nootjes.

Ik hoop dat dit taartje je smaakt en dat je er lekker van geniet!

Bananenbrood cheesecake ontbijttaartje

Bananenbrood cheesecake ontbijttaartje

Maak gemakkelijk dit glutenvrije bananenbrood cheesecake taartje. Heerlijk als ontbijt, toetje of als gezond tussendoortje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Wachttijd 4 uur
Totale tijd 5 uur 10 minuten
Gang Taart
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

  • 2 plakken (glutenvrij) bananenbrood
  • 250 gram kokosyoghurt
  • 12 gram maïzena/arrowoot
  • 1 a 2 el maple syrup
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 tl vanille (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de plakken bananenbrood en druk de kruimels stevig aan in de springvorm.
  • Meng de kokosyoghurt met de citroensap, maple syrup, vanille en maïzena en roer tot een egaal beslag. Giet dit op het bananenbrood en zet in de oven.
  • Bak de cheesecake voor 60 minuten in de oven met een schaaltje water ernaast. Laat daarna en half uur afkoelen in de oven met de deur op een kier en vervolgens volledig buiten de oven. Als de cheesecake is afgekoeld zet je het taartje nog voor 3 uur in de koelkast.
  • Garneer je taartje met je favoriete toppings en geniet ervan!

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje of een van mijn andere mini taartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar dit recept op je Pinterest bord!

Maak gemakkelijk dit glutenvrije bananenbrood cheesecake taartje. Heerlijk als ontbijt, toetje of als gezond tussendoortje!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*