Baristo cocktail

Baristo cocktail

Een cocktail gemaakt met zelfgemaakte mango ijs op de bodem van het glas, limoensap, kokosmelk en licor 43 Baristo samen als cocktail

Verfrissende cocktail met mango en limoen en een sterk karakter van de licor 43 Baristo

Een cocktail met mango ijs als special touch, limoensap gecombineerd met kokosmelk voor een tropische smaak en licor 43 Baristo als alcoholisch drankje vormen samen een top cocktail. Ik heb hier echt van genoten!

In samenwerking met fansquare, die samen werkt met Fransesca kookt, mocht ik aan de slag met de Licor 43 Baristo. Dit is een nieuw product van Licor 43. Het is een samenstelling van Licor 43 Original met zeldzame exotische koffiebonen uit de Canarische eilanden. De koffiebonen hebben een rijpe fruittoon, citrus en vanille. Hierdoor krijg je een elegante en complexe smaak!

Door alle exotische smaken in deze likeur kreeg ik het leuke idee om een tropische cocktail te maken. De licor 43 Baristo smaakt, naar mijn idee, ook een beetje naar koffie en chocolade. Van de zomer heb ik een ijskoffie gedronken met een tropische siroop en dat was heel lekker. Ik dacht… “hier kan ik vast wat mee!”

Ik bedacht mij dat zelfgemaakt mango ijs net voor dat natuurlijke zoetje zorgt, maar ook voor de vervanging van ijsblokjes! De kokosmelk, niet de vol vette maar de gekoelde kokosmelk, geeft de cocktail een tropisch karakter. De cocktail smaakt heel tropisch maar toch proef je nog een hint van koffie!

Deze cocktail pakte veel beter uit dan ik had verwacht! De smaken vloeien mooi samen en combineren tot deze lekkere cocktail. Misschien moet ik is wat vaker cocktails gaan maken… Maar dat is voor latere zorg! Nu eerst het recept voor deze!

Baristo cocktail

Recipe by lislovescookingCourse: toetje, cocktail
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

1

minute

Ingrediënten

 • 120 gr diepvries mango

 • 25 ml kokosmelk

 • sap 1/2 limoen

 • 100 ml Licor 43 Baristo

 • 100 ml kokosmelk

 • 3 ijsblokjes

Bereidingswijze

 • Pureer de mango met de kokosmelk tot een romige massa en schep over twee glaasjes
 • Pers de limoen uit
 • Voeg de ijsblokjes, kokosmelk, limoensap en 50 ml licor 43 Baristo in een schaker en schud eventjes goed
 • Verdeel dit over de twee glazen over de gepureerde mango
 • Schenk de overige licor 43 Baristo in de drankjes en garneer met een schijfje limoen

De licor 43 Orignial is een van mijn favoriete likeuren, of eigenlijk is het denk mijn lievelings! Maar toen ik een samenwerking voor licor 43 Baristo voorbij zag komen was ik meteen enthousiast! Ik had deze al een keer eerder geproefd en toen smaakte die naar meer! Een samenwerking als deze zou ik niet aangaan als ik het product niet lekker vond. Ik maakte ook deze triffle crumble met de licor 43 Barisot.

P.s. ga jij deze cocktail maken dan vind ik dat heel leuk om te horen of te zien! Laat je een hieronder reactie achter of een foto op social media? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

One Comment

 1. Pingback: Crumble triffle • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*