Basis recept kwarktaart

Basis recept kwarktaart

Basis recept voor een heerlijke kwarktaart. Binnen no-time staat deze heerlijke taart bij jou op tafel! Glutenvrij en lactosevrij te maken.

Taart is altijd een goed idee!

Dit is een basis recept voor een heerlijke kwarktaart. Zowel gluten- als lactosevrij te maken. Binnen een handomdraai kan deze taart bij jou op tafel staan. Het is een kwestie van een heerlijke bodem maken, daarop een lekkere smaak kwark schenken en vervolgens even wachten tot je taart is opgesteven.

Kwarktaarten maak ik denk al zo lang ik kan koken. Vroeger met zo’n kant-en-klaar pakket uit de supermarkt en tegenwoordig met wat ik maar in huis heb. Een kwarktaart is echt een van de makkelijkste recepten die er bestaat. Het moeilijkste nog is wachten tot de gelatine is opgesteven en je kan gaan eten.

Basis recept kwarktaart

Ik heb dit keer een basis bakrecept uitgeschreven voor een kwarktaart. Want deze taart is echt niet moeilijk om te maken. Je begint met het maken van de bodem. Dit doe je door koekjes of granola te vermalen met wat gesmolten kokosolie. Dit druk je goed aan in een springvorm en bak je vervolgens af in de koelkast.

Vervolgens maak je een lekkere smaak kwark. Dit kan door fruit te pureren en met kwark te mengen of door een kwark te kopen die al een smaakje heeft. Dan maak je de gelatine klaar volgens de verpakking en roer je die door de kwark. Als laatste zet je de kwarktaart in de koelkast totdat die is opgesteven. Ik zei het toch, echt niet moeilijk!

Zodra je de basis onder de knie hebt kun je gaan experimenteren met alle smaken die je maar wilt. Kijk eens hier naar alle kwarktaarten die ik op mijn blog heb staan. Het zijn er nogal wat!

Maar voor nu zeg ik veel plezier met het maken van deze taart en geniet ervan!

Basis recept kwarktaart

Basis recept kwarktaart

Basis recept voor een heerlijke kwarktaart. Binnen no-time staat deze heerlijke taart bij jou op tafel! Glutenvrij en lactosevrij te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Taart, Zoet
Porties 8 punten

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gram koekjes/granola glutenvrij
  • 50 gram kokosolie

Vulling

  • 500 gram* kwark lactose vrij
  • 5 blaadjes* gelatine
  • 1 a 2 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie.
  • Vermaal de koekjes/granola tot fijne kruimels.
  • Meng de kruimels met de granola en druk goed aan in de bodem van de springvorm.
  • Bak de bodem in 12 a 15 minuten af in de oven. De bodem zal uitharden als die de oven uitkomt.
  • Zodra de bodem is afgekoeld kan je verder gaan met de vulling. Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de gelatine door de kwark en schenk de vulling over de bodem.
  • Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de taart met jouw favoriete toppings wanneer deze opgesteven is.
  • Geniet ervan!

Notities

*Voor 100 gram kwark/fruit-kwark beslag heb je 1 blaadje gelatine nodig. Wil jij een hogere taart neem dan meer kwark en meer blaadjes gelatine. 
Kies jouw favoriete smaak kwark of maak jouw favoriete smaak kwark door gepureerd fruit door de kwark te roeren. Varieer hier lekker op los, kijk welke smaak het beste samen gaat met je bodem.
Trefwoord glutenvrij, granola, koekjes, kwark, kwarktaart, lactose vrij, ontbijttaartje, zoet

P.s. ik ben benieuwd naar jouw variant van de kwarktaart. Laat je dit aan mij zien? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien.

En nog niet uitgebebakken? Ik heb hier veel meer zoete recepten!

Bewaar dit recept ook op Pinterest.
Basis recept kwarktaart

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*