Gevulde bloemkool curry salade met geroosterde bloemkool en zoete aardappel, appel, dadels, knapperige cashewnoten en spinazie met een limoen dressing!
Curry maaltijd op een andere manier!
Laatst maakte ik deze goed gevulde bloemkool curry salade. Een verrassend lekkere salade met geroosterde bloemkool en zoete aardappel in curry kruiden. Met zoete en frisse plakjes appel, medjoul dadels en cashewnoten. De limoen en yoghurt dressing maakt de salade helemaal compleet.
Nu ben ik niet de grootste curry fan, maar dit was geweldig! Door de bloemkool en zoete aardappel te roosteren met curry kruiden krijg je niet alleen knapperige groente maar ook heel veel smaak. Als tegen hanger van de zoute curry kruiden maakte ik een frisse dressing van yoghurt en limoen. Als ik curry eet vind ik deze smaken erbij zo lekker!
Verder deed ik er nog appel in voor wat extra frisheid, dadels voor een zoetje en cashewnoten voor wat krokants. De spinazie zorgt voor het salade effect. Ik was echt zo blij verrast met deze salade dat ik het echt jammer vond dat die op was!
Soms is het zo leuk om te experimenteren met smaken, structuren en verschillende keukens. Want blijkbaar vind ik rode curry poeder dus wel lekker maar minder met kokosmelk samen. Want deze salade heeft echt alles wat ik lekker vind!
Het recept is makkelijk te maken en staat hieronder uitgewerkt zodat jij hem ook kan proberen! Het zijn misschien veel ingrediënten maar ik denk dat je er veel ook al in huis hebt. Heel veel kook plezier en eet smakelijk alvast!
20Bloemkool curry salade
Course: salade2
servings20
minutes30
minutesIngrediënten
- Oven
400 gr bloemkool
2 el olijfolie
1 el curry kruiden*
1 grote of 2 kleine zoete aardappel
- Salade
200 gr (vega)kip
zout/peper
1 tl paprika poeder
1 teen knoflook
1/2 tl komijn poeder
30 gr cashewnoten
1 lente ui
50 gr spinazie
1 kleine appel
- Dressing
1 1/2 el (plantaardige)kwark
1/2 limoen sap + rasp
1 tlmosterd
1 tl/naar smaak honing
1 cm verse gember
2 tl gedroogde koriander
zout/peper
*Ik gebruikte deze curry kruidenmix
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bloemkool en de zoete aardappel en dep ze goed droog. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel de olie en curry kruiden eroverheen. Bak in 25 a 30 minuten gaar en krokant.
- Marineer de kip met de paprika poeder, knoflook en komijn poeder en bak in wat olie gaar.
- Maak de dressing door de gember fijn te hakken en verder alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Snijd ondertussen de appel in plakjes, ontpit de dadels en snijd in stukjes, rooster de cashewnoten en was de spinazie.
- Serveer de salade in een mooie bowl en eet er eventueel wat rijst of naan brood bij. De salade is zowel warm, lauw als koud lekker!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze salade of een van mijn andere salades gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!