Breakfast bananabread

Breakfast bananabread

Start je dag goed met dit glutenvrije breakfast bananabread. Een heerlijk en makkelijk bananenbrood gevuld met blauwe bessen en granola.

Ontbijten met cake is altijd een goed idee!

Begin je dag goed met een breakfast bananabread. Makkelijk te maken, glutenvrij, lactose vrij en vol granola en blauwe bessen. Dit is een top start of een heerlijk tussendoortje!

Bananenbrood vind ik een heel lekker ontbijtje of tussendoortje. Maar ik ben ook gek op granola en soms kan ik gewoon niet kiezen waarmee ik wil ontbijten. Daarom leek het mij een leuk idee om een ontbijt bananenbrood te maken die deze twee heerlijke ontbijtjes combineert.

Ik liet een paar bananen extreem rijp worden zodat ik er een bananenbrood van kon bakken. Vervolgens koos ik havermeel en rijstmeel uit als basis, een beetje honing en kaneel als smaakmakers en wat melk en eieren voor de binding. Handje blauwe bessen door het beslag en de granola en je brood kan zo de oven in. Het moeilijkste is nog wachten totdat het brood afgekoeld is en je kan gaan eten.

Zodra je brood is afgekoeld kan je deze in plakjes snijden en heerlijk van genieten bij het ontbijt of als tussendoortje. Lekker met wat kokosyoghurt on top of een likje chocopasta of pindakaas. Vers fruit erbij, smoothiebowl of een kop koffie en je dag kan echt niet meer stuk.

Ik vind het weer een geslaagde aanvulling op alle bananenbroden die ik al op mijn blog had staan. Wat jij? Ik kan niet meer veel zeggen dan heel veel bakplezier en geniet ervan!

Breakfast bananabread

Breakfast bananabread

Start je dag goed met dit glutenvrije breakfast bananabread. Een heerlijk en makkelijk bananenbrood gevuld met blauwe bessen en granola.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 50 gram (glutenvrij)havermeel
  • 150 gram rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 50 gram (amandel)melk
  • 3 eieren
  • 2 bananen rijp
  • snufje zout
  • 75 gram granola
  • 40 gram blauwe bessen

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en roer de eieren met de melk los.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen en de granola, door elkaar totdat je een beslag hebt zonder meel klontjes.
  • Schep als laatste de granola en blauwe bessen door je beslag.
  • Verdeel je beslag in het cakeblik en bak je bananenbrood in 40 a 45 minuten gaar.
  • Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  • Enjoy!

Notities

Ik gebruikte de glutenvrije nuts granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, bananenbrood, blauwe besen, breakfast, glutenvrij, granola, havermeel, lactose vrij, mealprep, ontbijt, oot granola, rijstmeel, samenwerking

P.s. ik ben benieuwd of jij dit bananenbrood gaat bakken! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Breakfast bananabread

2 Comments

  1. Pingback: Breakfast cake • Lislovescooking

  2. Pingback: Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*