Chocolade snack

Chocolade snack

Zelfgemaakte chocolade snack die smaak naar een combinatie van een de twix en een snicker met zelfgemaakt caramel en een bodem die glutenvrij is

Een gezondere chocolade snack

Hoe klinkt een zelfgemaakte chocolade snack die glutenvrij is met de smaak als een twix of snicker met zelfgemaakt caramel. Ik vond het een leuke uitdaging een besloot een poging te wagen…

Een lekkere chocolade reep als een Twix of Snicker is op zijn tijd echt heel lekker. Ik denk dat mijn favoriete de Twix, Bounty, Kitkat en Malteser zijn. Heel soms eet ik er zo eentje en dan geniet ik er ook echt van!

Maar heel gezond zijn deze natuurlijk niet. Is natuurlijk niet zo erg, maar iets lekkers eten wat ook nog is beter voor je lijf is vind ik een fijner idee. Daarom presenteer ik u vandaag de gezondere variant van een twix/snicker.

Chocolade snack

Een zoet en chewy koekbodem, met een karamellaag van dadels en pinda’s met een laag pure chocolade bovenop! Klinkt als een goede chocolade snack toch..? Dat dacht ik ook!

Zeker een aanrader om een keer te maken! Ik vond ze echt heel lekker en iedereen die ze proefde was enthousiast. Het maken van deze chocolade snack vond ik echt leuk om te doen en daarom ga ik hier snel een andere variant op maken. Afwisseling is altijd fijn!

Maar voor nu staat hieronder het recept voor jullie uitgeschreven zodat je zelf aan de slag kan!

Chocolade snack

Recipe by lislovescookingCourse: Tussendoortje, Zoet
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Vierkant bakblik

Ingrediënten

  • Koek
  • 50 gr kokosmeel

  • 50 gr tijgernotenmeel

  • 25 gr kokosolie

  • 3 el honing

  • Karamel laag
  • 1 el pindakaas

  • 200 gr dadels

  • 50 ml water

  • 1/2 tl vanille aroma

  • Zout

  • 30 gr pinda’s

  • Toplaag
  • 150 gr pure smelt chocolade *

    *Je kunt ook gewone (melk of pure) chocolade gebruiken. Voeg dan 1 el kokosolie toe zodat de chocolade mooi uithard

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een vierkante springvorm met bakpapier
  • Smelt de kokosolie en honing
  • Ontpit je dadels en week deze in 50 ml water
  • Meng de kokosmeel met de tijgernotenmeel, en de vloeibare kokosolie en honing tot een kruimelig deeg
  • Druk je deeg goed aan in de springvorm en bak je koek in 10 a 12 minuten krokant
  • Haal je koek uit de oven en laat volledig afkoelen
  • Ondertussen kun je aan de slag met de karamel laag. Doe de dadels, weekwater, pindakaas, vanille aroma en het zout in een steelpan en breng zachtjes aan de kook
  • Kook je dadels ongeveer 3 tot 5 minuten en roer ondertussen goed (ga net zo lang door tot je dadels helemaal stuk zijn)
  • Laat je karamel helemaal afkoelen
  • Hak de pinda’s in stukjes
  • Smeer de afgekoelde karamel op de afgekoelde koek en bestrooi daarna met de pinda’s
  • Zet dit hele geheel in de vriezer tot je karamel helemaal hard is geworden (verschilt qua tijd, bij mij duurde het ongeveer 2 uur)
  • Zodra je karamel hard is smelt je je chocolade en giet je die over je karamel
  • Zet voor 10 minuten terug in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden
  • Snijd je chocolade snack in blokjes (bij mij brak de bovenlaag, maar dat is niet erg) en bewaar in de koelkast

Notities

  • Bewaar de repen koel en goed afgesloten. Zo blijven ze het lekkerste!

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze snack vind. Laat jij mij jou creatie zien? Vind ik leuk! Je kunt mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Ben je op zoek naar meer lekkere en semi gezonde snacks? Kijk dat is naar alle tussendoortjes die ik op mijn website heb staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *