Citroen en witte chocolade kwarktaart

Een frisse kwarktaart met een vulling van citroen en verstopte witte chocolade

Van de week was mijn laatste stage dag en om dat te vieren nam ik taart mee. Het was alleen echt verschrikkelijk warm buiten… Hierdoor had ik zelf geen trek in een machtige taart maar meer iets fris. Een kwarktaart maken stond al lang op mijn lijstje en zo ging ik vrolijk aan de slag.

De bodem is gemaakt van boekweitmeel, en dus weer glutenvrij, en op smaak gebracht met kokosbloemsuiker en choco loco kruiden. Ook zitten er stujhes witte chocolade verstopt in de krokant gebakken bodem! De zoete bodem combineerde ik met een frisse citroen vulling. Witte chocolade en citroen combineert zo goed. Het is een favoriete combi van mij!

Deze taart is makkelijk om te maken. Het enige waar je iets van geduld voor nodig hebt is het opstijven in de koelkast. Erg lekker als toetje bij de bbq of gewoon wanneer je er trek in hebt!

Citroen en witte chocolade kwarktaart

Recipe by lislovescookingCourse: Gebak
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 150 gr boekweitmeel

  • 50 gr kokosbloemsuiker

  • Zout

  • 50 gr kokosolie

  • 1 el koud water

  • 1/2 el Living’ la Vida Choca of 1 tl cacaopoeder en 1 tl kaneel

  • 50 gr witte chocolade

  • Kwarklaag
  • 500 gr magere kwark

  • Sap en rasp 1 citroen

  • 2 el honing

  • 5 blaadjes gelatine

  • Topping
  • 25 gr witte chocolade

Bereidingswijze

  • Vet een springvorm in met boter of olie of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Hak 50 gr chocolade in kleine stukjes
  • Meng het boekweitmeel, met de kokosbloemsuiker, choco loco kruiden en het zout
  • Smelt de kokosolie en roer deze met de el water door het droge mengsel
  • Voeg nu de chocolade stukjes toe
  • Kneed net zo lang totdat er een kruimelig deeg ontstaat
  • Druk dit deeg in de springvorm en maak een opstaande rand van het deeg
  • Bak de bodem in 15 tot 20 minuten gaar en laat daarna goed afkoelen
  • Voor de kwarklaag begin je met het voorbereiden van de gelatine (verwerk deze zoals op de verpakking staat aangegeven)
  • Rasp de schil van de citroen en roer dit door de kwark
  • Voeg 2 el honing toe en het sap van 2/3 citroen (of totdat je de smaak goed vind) en roer dit goed door elkaar
  • Roer de klaargemaakte gelatine door je kwarkmengsel en schenk op de afgekoelde bodem
  • Laat je taart voor minimaal 5 uur opstijven in de koelkast
  • Versier je taart met extra witte chocolade

Notities

  • De taart blijft ongeveer 3 dagen lekker, bewaard in de koelkast

P.s. ik ben benieuwd of jij deze kwarktaart gaat bakken. Mocht je de taart gebakken hebben laat je mij dan jou mening en creatie zien? Dit kan op Facebook of Instagram door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *