No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje met een bodem van granola. Een heerlijke fris en zomers taartje die je makkelijk maakt!

Citroen en aardbei is zo’n heerlijke smaak combinatie.

Glutenvrij no bake citroen en aardbeien kwarktaartje om de dag mee te starten. Een bodem van granola en dadels met daarop een frisse citroen laag. Versier je taartje met verse aardbeien en je ontbijttaartje is klaar! Makkelijk om te maken, glutenvrij, suikervrij en lactose vrij.

De smaak van citroen in combinatie met aardbeien vind ik zo lekker. Het zure van de gele rakker en het zoete van de rode pareltjes maken dit taartje helemaal perfect! Ik kan dit elke dag wel eten en het liefst maak ik elk taartje zo. Dit kleine ontbijttaartje lijkt ook wel een beetje op de citroen en witte chocolade kwarktaart die ik pas maakte. Maar dan veel kleiner en iets gezonder!

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

Voor dit kleine taartje maakte ik een no bake bodem. Dit houd in dat het hele taartje niet in de oven hoeft en daarom perfect is voor in de zomer! De bodem maakte ik met glutenvrije granola en een grote medjoul dadel. Als de granola bodem in de springvorm zit kun je gelijk beginnen aan de vulling. Even de gelatine, of agar agar, klaarmaken, door de kokos yoghurt roeren, beetje citroensap toevoegen en een snufje vanille en over de bodem gieten. Dan je taartje in de koelkast zetten en wachten.

Het wachten vond ik nog het moeilijkste. Ik wou zo graag dit taartje gaan proeven! Maar blij dat ik gewacht heb, want opgesteven is die echt heel veel lekkerder! Het recept heb ik hieronder voor je uitgewerkt zodat jij ook snel dit taartje op je ontbijtbordje hebt staan. Ga zelf aan de bak en geniet ervan!

Ben je op zoek naar nog meer ontbijttaartjes? Dan is deze pagina ook echt wat voor jou!

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

No bake citroen en aardbeien kwarktaartje met een bodem van granola. Een heerlijke fris en zomers taartje die je makkelijk maakt!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 min
Gang Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

No bake bodem

  • 35 gram (glutenvrije) granola
  • 1 medjoul dadel*

Kwarktaart laag

  • 200 gram kokosyoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 tl vanille
  • sap 1/2 citroen of naar smaak
  • Verse aardbeien

Instructies
 

  • Bekleed een springvormpje van 10 of 12 cm met bakpapier.
  • Begin met het maken van de bodem. Ontpit de dadel en kneed deze, met natte handen, door de granola tot een plakkerig geheel. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
  • Maak vervolgens de kwarktaart laag. Bereid de gelatine volgens de verpakking aangegeven en roer dit door de kokosyoghurt, citroensap en de vanille.
  • Schenk de kwarktaart laag op de bodem en zet je taartje voor minimaal drie uur in de koelkast.
  • Versier je taartje met zoveel aardbeien jij maar wilt, wat extra granola en wat citroenrasp voor de fun! Geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte in dit taartje de crunchy nuts granola van OotGranola.
*Geen medjoul dadels in huis? Twee gedroogde dadels in water weken werkt net zo goed!
Trefwoord aardbeien, citroen, glutenvrij, granola, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, ootgranola, samenwerking

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van dit zomerse kwarktaartje vind. Laat je mij dit weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer ontbijt inspiratie en meer mini taartjes!

Bewaar dit frisse en zomerse taartje ook op Pinterest!
No bake citroen en aardbeien kwarktaartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept