Glutenvrije chocolade tartelettes met banaan en walnoten. Heerlijke en feestelijke zoete traktatie die de show steelt!
Chocolicuous!
Feestelijke glutenvrije chocolade tartelettes met banaan en walnoten. Zoete taartjes met verstopte plakjes banaan, krokante bodem en romige chocolade vulling. Een echt taartje dat de show steelt!
Ik maak niet vaak chocolade taartjes, maar als ik het doe doe ik het ook goed! Deze taartjes zijn ontstaan door de boterhammen met duo penotti en banaan die ik altijd bij opa en oma at vroeger. Nog steeds eet opa dit bijna elke dag en daarom vond ik het leuk om een taartje te bedenken die daarop leek!
Deze kleine tartelettes hebben een krokante bodem van havermout en walnoten. Daarop komt een romige chocolade laag die een beetje op panna cotta lijkt. Maar tussen de chocolade en de bodem verstop je ook nog wat plakjes banaan en wat chocolade pasta. Zo heb je een echte verassing als je de taartjes gaat eten!
Het natuurlijk zoete van de banaan, de chocolade smaak en dan samen met de walnoten is echt een heerlijke combinatie. Zoet, krokant, romig en vol smaak zijn deze taartjes. En het fijne is dat ze glutenvrij en lactose vrij te maken zijn! Zo kan iedereen genieten van een lekker toetje of taartje.
Versier je kleine taartjes zodat het ecebye show toppers worden. Gebruik wat vers fruit, meer walnoten, geroosterde kokos snippers en wat chocolade. Want ik ben ervan overtuigd dat als je taartje er super mooi uitziet hij nog lekkerder smaakt!
Het zijn misschien wat machtige taartjes, maar lekker zijn ze zeker! Als je het recept volgt heb je hebt waarschijnlijk wat vulling over. Helemaal niet erg, want daar kan je gewoon een panna cotta van maken. In dit recept heb ik ook gewoon glaasjes gevuld en laten opstijven!
Heel veel bakplezier en geniet ervan!
Chocolade tartelettes met banaan en walnoten
Ingrediënten
Bodem
- 90 gram (glutenvrije) havermout
- 30 gram walnoten
- 15 gram geraspte kokos
- 4 a 5 medjoul dadels
Vulling
- 250 ml (plantaardige) slagroom
- 70 gram (plantaardige) chocolade spread/pasta*
- 3 blaadjes gelatine
- 1/2 banaan
Toppings
- walnoten
- vers fruit
- chocolade
- kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tartelette vormpjes goed in.
- Verbrokkel de walnoten fijn en ontpit de dadels. Kneed deze door de havermout en de kokos tot een plakkerig deeg. Druk het deeg in de tartelette vormpjes. Dit lukt het beste met een natte lepel of natte handen. Bak het deeg voor 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze na het bakken na een paar minuten uit de vormpjes en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.
- Week de gelatine blaadjes zacht en snijd de banaan in plakjes.
- Breng de slagroom samen met 50 gram chocolade pasta zachtjes aan de kook. Als de room kookt draai je het vuur uit en roer je de zachte gelatine blaadjes door de room.
- Leg op elke koekbodem drie plakjes banaan en een tl chocolade pasta. Verdeel hierover de room**. Zet voor minimaal 2 uur weg in de koelkast.
- Zodra de room is opgesteven kan je ze versieren met extra walnoten en kokos, banaan en vers fruit.
Notities
P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje gaat maken. Laat je mij dit weten als je dat doet? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En hier vind je nog veel meer zoete recepten die je heerlijk zelf kan maken!