Mini taco's met tempeh

Mini taco’s met tempeh

Homemade mini taco’s met tempeh gehakt. Een klein vegetarisch hapje die gemakkelijk te maken is en lekker is als avondeten of bij de borrel!

Net even anders.

Maak zelf mini taco’s met tempeh gehakt. Dit recept is voor een gemakkelijk en vegetarisch hapje dat zowel kan als avondeten of bij de borrel. De taco’s maak je van glutenvrije wraps en de vulling van tempeh en paprika. Serveer met guacomole en kaas en je taco is klaar!

De standaard taco’s kent iedereen denk ik wel! En natuurlijk kent iedereen de nacho’s ook wel. Super lekker en altijd een kliederboel om te eten, ik houd er wel van. En met het idee van taco’s en nacho’s in mijn hoofd maakte ik deze mini taco’s. Een klein hapje gemaakt van een glutenvrije wrap en gevuld met heerlijk gekruid tempeh. Net zo smakelijk, net zo’n kliederboel maar toch heel anders dan anders!

Als je wraps bakt in de oven worden ze heerlijk krokant. Hierdoor kun je ze heel goed in een gewenste vorm krijgen en ook opeten. Smeer ze in met wat boter en de oven doet de rest. Ik gebruikte de achterkant van een muffinblik om ze zo leuk in vorm te krijgen. En vind je dit nou teveel gedoe, wat ik ook goed snap, pak dan gewoon chippies of gebruik een wrap en vouw die in een kommetje voordat die de oven in gaat.

De vulling is gemaakt van tempeh. Wanneer je deze goed kruid kan dit zoveel smaak hebben. Ik bakte de tempeh met ui en knoflook aan en voegde daarna tomatenpuree, kruiden en paprika toe. Beetje water erbij en laten sudderen maar! Serveer er dan wat zelfgemaakte guacomole bij, wat tomaatjes en rode peper en een beetje peterselie als finisching en je feestelijke hapje is klaar.

Deze taco’s zijn zowel lekker bij het avondeten of als een klein borrelhapje. Succes zeker gegarandeerd! Ga zelf aan de slag en laat het je lekker smaken.

Mini taco's met tempeh

Mini taco’s met tempeh

Homemade mini taco's met tempeh gehakt. Een klein vegetarisch hapje die gemakkelijk te maken is en lekker is als avondeten of bij de borrel!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Taco's

  • 4 (glutenvrije) wraps*
  • 1 el gezouten (plantaardige) boter

Vulling

  • 180 gram tempeh**
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml water
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl kerrie poeder/gedroogde koriander optioneel

Garnering

  • guacomole
  • tomaatjes
  • lente ui
  • crème fraiche
  • kaas

Instructies
 

Taco's

  • Begin met het maken van de taco's. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd rondjes uit de wrap. Besmeer deze met gesmolten boter en zet ze zo neer dat ze de vorm van een taco krijgen. Dit lukt heel goed met de achterkant van een muffinblik.
  • Bak de taco's voor 5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig en laat buiten de oven goed afkoelen en even uitharden.

Vulling

  • Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in stukjes. Snijd de tempeh in kleine brokjes zodat het lijkt op gehakt.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Als de ui glazig is voeg je de tempeh toe en bak je deze goudbruin.
  • Als de tempeh goudbruin is voeg je de tomatenpuree en kruiden toe. Roerbak dit voor 1 a 2 minuten en voeg dan het water toe. Laat het geheel op laag vuur even sudderen totdat je een mooie dikke vulling hebt.
  • Schep de vulling in de taco's en serveer meteen. Lekker met guacomole, creme fraishe, lente ui, rode peper, kaas en tomaatjes!

Notities

*Grote wraps bakken kan ook of koop taco’s in de supermarkt.
**Gehakt of tofu kan ook!
 
Ik gebruikte de tempeh gehakt die ik van starttotempeh gekregen had.
Trefwoord gehakt, glutenvrij, guacomole, taco’s, tempeh, tomaat, vegan, wraps

P.s. vind jij dit hapje nou leuk en lekker en heb je deze gemaakt, laat je mij dit dan weten? Vind ik leuk om te zien en horen! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk eens hier naar nog veel meer hartige hapjes!

Bewaar dit recept ook op Pinterest om te onthouden!
Mini taco's met tempeh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept