Gevulde speculaas truffels

Gevulde speculaas truffels

Glutenvrije gevulde speculaas truffels met pure chocolade. Een feestelijke en makkelijke traktatie om te maken!

Gevuld speculaas maar dan net anders.

Feestelijke gevulde speculaas truffels met een laagje chocolade. Deze glutenvrije traktatie is lekker en makkelijk om te maken en snel klaar. Lekker bij de koffie, een kop warme chocolade of met een grote kop thee. Een echt geniet momentje!

Gevulde speculaas truffels

Dit recept is bijna geen recept te noemen. Hij ontstond in mijn hoofd toen ik er achter kwam dat ik nog een stuk gevuld speculaas had liggen. Wie weer herken jij je hierin dat je na de feestdagen toch weer teveel lekkers in huis hebt gehaald, maar geen trek meer hebt in dit lekkers. Weggooien is zonde! En daarom heb ik een top oplossing!

Van gevuld speculaas kun je ook heel goed balletjes maken. Dompel deze dan in gesmolten chocolade en laat uitharden. Zo heb je een heerlijke traktatie, die er anders uitziet en iets anders smaakt. Maar toch gemaakt is van hetgeen wat je nog in huis had! Je kunt deze truffels ook maken met pepernoten en amandelspijs, want dat is toch de basis van gevuld speculaas.

Dit is glutenvrij genieten en slim omgaan met de left overs die je hebt. Versier de balletjes met wat extra gesmolten chocolade, nootjes en feestelijke sprinkels of eet ze zonder chocolade. Het beste kun je ze bewaren op een koude plek zodat de chocolade goed uitgehard blijft maar de speculaas niet te hard.

Geniet lekker van deze glutenvrije traktatie die je heerlijk gaat smaken! En ben je nog op zoek naar meer feestelijk heerlijk avondje lekkers? Kijk dan eens hier!

Gevulde speculaas truffels

Gevulde speculaas truffels

Feestelijke gevulde speculaas truffels met een laagje chocolade. Deze glutenvrije traktatie is lekker en makkelijk om te maken en snel klaar. Lekker bij de koffie, een kop warme cholade of met een grote kop thee. Een echt geniet momentje!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 1 uur
Gang sinterklaas, Zoet
Porties 8 truffels

Ingrediënten
  

  • 200 gram (glutenvrij)gevuld speculaas*
  • 100 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Kneed de speculaas met je handen tot een grote teelbal. Is je beslag iets te nat, voeg dan een paar fijngemalen pepernoten/speculaasjes toe,  en is je beslag te droog voeg dan een el (amandel)melk toe.
  • Maak kleine balletjes van je deegbal en leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast om wat harder te worden.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.Dip de balletjes in de chocolade en laat uitharden. Versier eventueel nog met wat nootjes of feestelijke sprinkels.
  • Geniet ervan!**

Notities

*Geen gevuld speculaas in huis? Probeer dit recept eens te maken met 120 gram pepernoten, 80 gram amandelspijs en eventueel wat amandelmelk.
**bewaar de truffels op een koude plaats.
Trefwoord amandelspijs, chocolade, gevuld speculaas, glutenvrij, sinterklaas, speculaas, togoodtogo, truffels

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit recept gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar veel meer zoete lekkernijen.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Gevuld speculaas truffels

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*