Klein citroen kokos kwarktaartje met een koekjes bodem. Een fris en fruitig taartje die makkelijk gemaakt is en heerlijk smaakt!
Klein, fris, zoet en zuur taartje met vers fruit
Een klein, homemade citroen kokos kwarktaartje met een koekjes bodem. Een fris en fruitig taartje die makkelijk gemaakt is en heerlijk smaakt. Ga helemaal los met jouw smaak, favoriete koekjes en geniet van het resultaat!
Kleine taartjes maken vind ik echt zo leuk om te doen. Of het nou een ontbijt variant is, hartige lunch variant of gewoon een lekker klein taartje maakt mij niet uit. Ik maak graag kleine taartjes omdat je dan geen overdaad hebt, ze lekker vers blijven en je vaak kunt variëren in taart smaak!
Het citroen en kokos taartje
Dit keer ging ik voor een frisse variant met kokos en citroen. Citroen vind ik een smaak die heerlijk is in taart maar ook in hartige gerechten. Het brengt je smaak combinatie net even omhoog en geeft een extra tintje aan je recepten. Dit kan zowel als een zuurtje of juist als een frisse touch.
Voor dit kleine taartje heb je niet veel ingrediënten nodig. Zorg voor een lekkere kokos yoghurt, citroen, wat koekjes en als topping blauwe bessen. Dit zijn eigenlijk de basis ingrediënten van dit recept!
Ik kooks voor een bodem met citroen koekjes. Mocht je die nou niet hebben kies dan voor (glutenvrije) kokoskoekjes of een koekjes met vanille smaak. Dat is zo lekker in combinatie met de citroen! Nu kun je er voor kiezen om de bodem te bakken dan wordt die wat krokante of een no bake taartje te maken met een zachte bodem. Beide varianten zijn erg lekker en kan ik zeker aanraden!
Op de koekjes bodem komt een zachte laag van kokosyoghurt met daarin citroenrasp en sap en is gezoet met maple sirup. Zoet, zuur en fris tegelijk.
Versier daarna jouw taartje met toppings die jij maar lekker vind. Ik ga graag voor wat extra zoet, vers fruit met wat nootjes. Dan heb je nog een extra zoetje in je taartje en een lekkere crunch.
Het taartje is super makkelijk te maken en staat snel in de koelkast. Geniet er van en veel bakplezier en smikkel plezier!
Citroen kokos kwarktaartje
Course: Mini taartje1
servings15
minutes3
hoursSpringvorm van 12 cm
Ingrediënten
- Bodem
20 a 60 gr (glutenvrije) citroen/kokos/vanille koekjes
1 el kokosolie
- Kwarktaart
200 gr kokosyoghurt/(plantaardige)yoghurt
1 el maple sirup/honing
1 tl citroensap
rasp 1/2 citroen
2 blaadjes gelatine
- Topping
blauwe bessen
pistache nootjes
citroen rasp
Bereidingswijze
- Bodem
- Bekleed de springvorm met bakpapier en het deze goed in
- Breek of vermaal de koekjes in kleine stukjes (hoe meer koekjes hoe dikker de bodem wordt)
- Smelt de kokosolie en roer deze door de koek stukjes
- Bedek de bodem van de springvorm met de koekjes en druk goed aan
- Wil je de bodem bakken? Verwarm dan de oven op 180 graden en bak de bodem in 8 a 10 minuten af en laat afkoelen
- Kwarklaag
- Meng de kokosyoghurt met de citroensap en rasp en het zoetmiddel
- Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door de yoghurt
- Giet alles in de springvorm en laat voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
- Versier je taartje met wat jij maar lekker vind!
Notities
- Bewaar je taartje in de koelkast zodat die goed stijf blijft en niet inzakt
P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit taartje vind! Laat je mij dit zien? Vind ik heel erg leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens voor nog meer mini taartjes inspiratie!