Crispy chicken sushi bowl

Crispy chicken sushi bowl

Makkelijke sushi bowl met crispy chicken, verse groente en wasabi mayonaise. Het lekkere van sushi maar dan in een bowl!

Makkelijke sushi time…

Een makkelijke sushi bowl met crispy chicken, daarbij verse groente en pittige wasabi mayonaise. Het lekkere van de bekende tori furai temaki maar dan in een bowl! Gezond, snel klaar en vooral heel lekker.

Crispy chicken sushi bowl

Ik eet heel graag sushi, dit is dan ook zeker niet het eerste recept met sushi dat ik op mijn blog deel. Al heeft deze sushi bowl wel een verhaal. Een vriendin van mij is gek op de de tori furai temaki. Dit is een sushi handrol met avocado, rijst, sla, sausje en krokante kip. Ze is er super gek op en altijd als we sushi eten, en dat is vaak als we uiteten gaan, besteld zei de “kippie” handrol. En hoewel ik liever voor de handrol met zeewier en alle kleine sushi ga is deze handrol wel erg lekker!

Daarom leek het mij leuk om aan de kippie handrol een makkelijke draai te geven. Niet rollen, vullen en vouwen maar gewoon opscheppen en eten! Ik maakte de sushi bolw met sushi rijst voor het authentieke idee. Daarbij bakte ik een schnitzel, sneed ik groente in stukjes en maakte ik een wasabi mayonaise. Ik schepte alles in een bowl en genoot er van.

Geen gedoe met rollen en vouwen maar wel de sublieme smaak van sushi. Een bowl voor gezonde ingrediënten, veel smaak en een fijne structuur. Maak deze maaltijd in een handomdraai en doe net of je bij de Jappanner bent. Schenk een glas drinken in en geniet ervan!

Crispy chicken sushi bowl

Crispy chicken sushi bowl

Makkelijke sushi bowl met crispy chicken, verse groente en wasabi mayonaise. Het lekkere van sushi maar dan in een bowl!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties -1 personen

Ingrediënten
  

Wasabi mayonaise

  • 3 el (plantaardige) mayonaise
  • 1 a 2 tl wasabi
  • 1 tl soja saus/tamari

Sushi bowl

  • sushi rijst 2 personen
  • 2 (vega)kip schnitzels
  • 1/2 avocado
  • 1 paprika rood
  • 150 gram wortel
  • 200 gram edamme boontjes
  • 1 lente ui
  • sesamzaadjes
  • soja saus/tamari

Instructies
 

  • Begin met het koken van de sushi rijst. Kook de rijst volgens de verpakking en breng eventueel op smaak met sushi rijst en mirin. Laat volledig afkoelen.
  • Als de rijst afgekoeld is maak je de wasabi mayonaise. Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet aan de kant tot gebruik.
  • Snijd de paprika en avocado in blokjes, de wortel in reepjes en de lente ui in ringetjes.
  • Bak de schnitzels krokant en snijd deze in stukjes.
  • Verdeel de rijst over twee mooie kommen en verdeel de avocado, paprika, edamme boontjes en wortel hierover. Verdeel de mayonaise over de groente en leg hierop de cripy schnitzel. Garneer met de lente uit en sesamzaadjes en een scheutje soja saus.
  • Geniet ervan!
Trefwoord avondeten, basmati rijst, bowl, dinner, groente, kip, schnitzel, sushi, vegetarisch, wasabi

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze sushi bowl vind! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En vind je dit recept nou leuk? Kijk dan ook eens naar deze sushi bowl of mijn andere dinner recepten.

Bewaar deze bowl ook op Pinterest!

Crispy chicken sushi bowl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*